Glory 41: Verhoeven rutinski savladao Lazaara, Van Roosmalen ponovno prvak u perolakoj

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 21.05.2017 10:32h Autor:

Verhoeven vs. Lazaar

Glory je u Nizozemskoj održao svoj 41. event, s novim nastupom Rica Verhoevena, jednom borbom za titulu, jednim turnirom za izazivača, ali i vrlo zanimljivim sustavom organizacije eventa.

Naime, one najzanimljivije i najvažnije borbe je promocija odlučila staviti na uvodni program, koji se po ugovoru prenosi na UFC Fight Pass servisu. Tako su se tamo našle dvije najzanimljivije borbe, dok je glavni program pripao teškoj kategoriji, u kojoj je odrađeno svih pet borbi programa.

Glavna zvijezda eventa svakako je bio Rico Verhoeven, koji je ispred sebe imao borbu koja nije bila obrana titule, a s druge strane mu je stajao Ismael Lazaar. Iako puno niži i izgleda koji baš ne predstavlja profesionalnog borca, Lazaar se pokazao kao vrlo izdržljiv borac, ali i borac koji nije imao ništa za vjerojatno najboljeg tehničara u povijesti teške kategorije kickboxinga. Rico je radio u svom stilu, svih 15 minuta pametno odgovarao na napade protivnika koji je imao želju upustiti se u žešće razmjene, no Nizozemac nije nasjeo. Lazaar je primio puno teških udaraca, a u petoj je uspio provući tri svoja, koji su uzdrmali “Kralja kickboxinga”, no ne dovoljno da dođe do velikog iznenađenja. Na kraju je to bila uvjerljiva pobjeda Verhoevena kod sva tri suca.

Robin van Roosmalen vratio je u svoje vlasništvo titulu prvaka perolake kategorije, bez koje je ostao u siječnju nakon pada na vaganju prije obrane naslova. Protiv sebe je imao 21-godišnjeg Petchpanomrunga Kiatmuukaa iz Tajlanda, koji je jednom od najboljih boraca svijeta pružio težak ispit. Kiatmuukao se borio u pravom tajlandskom stilu, agresivno i s jakom dobrom selekcijom udaraca, no nije bio dovoljno kvalitetan u obrani boksačkih tehnika van Roosmalena, koji su nanosili vidljivu štetu, puno veću nego kickovi njegovog protivnika. Na taj način su odradili pet rundi. Van Roosmalen je svakako izgledao bolje kod udaraca rukama, dok je njegov protivnik forsirao kickove. Oni su izgledali snažni, ali veliki broj njih je prvak blokirao. Nakon pet rundi sudačka je odluka bila na strani van Roosmalena, odnosno dva suca su presudila u njegovu korist, dok je jedan smatrao da nijedan nije pokazao dovoljno za pobjedu. To je značilo pobjedu van Roosmalena većinskom sudačkom odlukom.

Taj dio programa još je donio trijumfe Murthela Groenharta, Mourada Bouzidia, Tyjania Beztatia i Zakaria Zouggaryja, dok je glavni bio rezerviran za teškaše, odnosno turnir za idućeg izazivača te dvije “superfight borbe”.

U onoj glavnoj superfight borbi sastali su se Hesdy Gerges i Tomas Hron, a Nizozemac je savladao bivšeg uspješnog člana FFC sudačkom odlukom nakon tri runde. Gerges je pronašao dovoljno strpljenja za vrlo neatraktivan stil češkog borca te je došao do pobjede, iako ne može biti zadovoljan borbom u kojoj nije imao puno prilike za publici priuštiti akciju zbog kakve dolaze u dvoranu. Turnir teškaša osvojio je D’Angelo Marshall. Borac iz Curacaoa prvo je savladao Mohamed Abdallaha, da bi u finalu bio bolji od Andersona “Braddocka” Silve, koji je u polufinalu savladao Gianisa Stoforidisa iz Grčke.

izvor: Wikipedia

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI