Glory 41: Gerges “se čupa” iz ponora, turnir izazivača teške kategorije!

K1 / Boks 11.05.2017 15:36h Autor:

Glory 41

Glory nastavlja svoju europsku turneju, ovaj put priredbom u nizozemskom Den Boschu. Ne propustite novi event elitne svjetske kick boxing promocije u subotu 20. svibnja s početkom u 19:00 sati na Fight Channel PPV-u!

Nako što su odradili Bruxelles i Copenhagen, treća postaja na europskoj Gloryjevoj turneji je nizozemski Den Bosch i priredba nazvana Glory 41 – Holland. Ovaj put su čelnici organizacije najbolje mečeve ostavili za “Superfight Series” program pa ćemo akciju iz tog inače sekundarnog dijela večeri gledati tek u snimci, a ona će uključivati i nastup Rica Verhoevena, Robina van Roosmalena, Muthela Groenharta i Michaela Duuta.

Gerges vs. Hron

U onom glavnom dijelu ćemo se ovaj put družiti s teškašima. Tako će u “main eventu” nastupiti iskusni veteran i TOP Gloryjev borac Hesdy Gerges u dvoboju koji je iznimno bitan za nastavak njegove karijere. Naime, Egipćanin je poražen u čak tri posljednja nastupa u Gloryjevom ringu. Najprije od Ismaela Londta, zatim od Guta Inocentea, a u posljednjem nastupu na Gloryju 35 u Nici od Benjamina Adegbuyjia (dva poraza su bila podijeljenom odlukom sudaca). Zanimljivo, sva tri poraza su se dogodila u relativno kratkom razdoblju pa Gergesu, ukoliko mislio ostati dio uglednog Gloryja, očajnički treba pobjeda. Dapače, njegov “score” u elitnoj promociji je zabrinjavajućih 2-4 što nikako ne odgovara njegovim realnim kvalitetama. Gerges se prvotno trebao sučeliti s Englezom Chi-Lewis Parryjem, no samo tri dana prije održavanja priredbe Parry je bio spriječen nastupiti zbog ozljede. Tako će se Gerges sučeliti s Tomasom Hronom.

U “co-main” eventu ćemo vidjeti dvoboj perolake kategorije između Kineza Chenglonga Zhanga i Wilsona Sanchez-Mendesa iz Zelenortske Republike. Kinezu je ovo debi u Gloryju uz dosadašnjih 38 pobjeda i 5 poraza u profesionalnoj karijeri. Slično se može reći za Sancheza koji nam je totalna nepoznanica i tek ćemo u Den Boschu moći reći nešto pametnije o njegovim kvalitetama. I on će tamo debitirati za Gloryju, a u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri ima skromnih 5-2.

Turnir četvorice izazivača

Kao što to obično biva, glavni dio priredbe sadržava i turnir izazivača, koji je kao i “main event”, u kraljevskoj teškoj kategoriji. S obzirom da je Verhoeven doslovno počistio konkurenciju, čelnicima Gloryja nije ostalo previše izbora, kvalitete i konkurenata za ovakve turnire. Pa su tako ovaj put priliku dobili D’Angelo Marshall protiv Mohameda Abdallaha te Anderson Silva protiv Giannisa Stoforidisa. Među ovom četvoricom daleko najveće ime je ono Brazilca Silve koji već godinama nastupa na najvećim svjetskim pozornicama, a u Gloryju ima čak 14 nastupa uz 6 pobjeda i 8 poraza. Protivnik u Den Boschu će mu biti grčki debitant Giannis Stoforidis koji ne bi trebao imati previše šanse od opasnog Brazilca.

 

Glory 41 – Holland

Hesdy Gerges vs. Tomas Hron
TBD vs. TBD – finale turnira
Chenglong Zhang vs. Wilson Sanchez-Mendes

Anderson Silva vs. Giannis Stoforidis, turnir izazivača
Mohamed Abdallah vs. D’Angelo Marshall, turnir izazivača

Marko Petrak
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI