Glory 36: Konačni obračun u lakoj kategoriji – Sitthichai brani titulu i turnir izazivača! (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 07.12.2016 10:39h Autor:

Glory 36 – Oberhausen

Meč godine zasigurno, a neki će reći i meč desetljeća. Rico Verhoeven i Badr Hari predvode Glory 36: Collision priredbu koja će se  održati u subotu 10. prosinca u njemačkom Oberhausenu. Event u Oberhausenu nudi ukupno čak 14 mečeva, a Fight Channel PPV će od 17:00 sati uživo prenositi “glavni dio večeri” koji dvobojem za titulu u lakoj kategoriji predvode Sitthichai Sitsongpeenong i Marat Grigorian.

Dugo se kuhalo, a kada se jednom realiziralo, svima je bilo jasno da je ispred nas prava borilačka poslastica. Elitna svjetska kick boksing promocija je dugo vremena pokušavala dovesti “zločestog dečka” borilačkog sporta, Badr Harija u svoj ring. No, Marokanac je skupa igračka pa je do realizacije dvoboja s Verhoevenom došlo tek onda kada je Nizozemac doslovno počistio tešku diviziju. I to nekoliko puta. U nedostatku adekvatnih izazivača, ali i “hypa” oko prvaka koji bi im trebao donositi najviše medijske pažnje, Glory je ipak odlučio angažirati Harija i dogovoriti super dvoboj.

Verhoeven u Gloryju zadnji put izgubio davne 2012.

O samim borcima se sve zna. Rico Verhoeven je trenutačno daleko najuvjerljiviji teškaš svijeta svijeta i neprikosnoveni Gloryjev prvak. Pobijedio apsolutno sve izazivače u Gloryjevom rosteru, a posljednji poraz je doživio u siječnju prošle godine protiv relativno nepoznatog Andreyja Gerasimchuka. No, radilo se o meču izvan Goryja. U Gloryju je pak zadnji put poražen davne 2012. od legendarnog Semmyja Schilta. U međuvremenu je u svoju vitrinu stavio i skalpove boraca poput Gokhana Sakija, Daniela Ghite, Petera Aertsa, Errola Zimmermana, Benjamina Adegbuyia, ali i našeg Mladena Brestovca. Što reći osim impresivno…

Hari napokon u Gloryju

Hari, s druge strane, posljednjih godina više “partija” i zabavlja se po mondenim ljetovalištima ili u gorem slučaju vrijeme provodi u zatvorima ili u sudnicama (zbog svoje nagle naravi), nego što se bavi kick boksingom. Od 2013. je odradio tek četiri meča. 2016. se nije borio, a u 2015. je svladao tek Ismaela Londta na Akhmad FS priredbi u Čečeniji. Ako pogledate borce s kojima se borio u posljednje tri godine, radi se o redom potrošenim starim imenima koja u ovom trenutku ne spadaju niti blizu vrhu svjetskog kick boksinga. No, spremni i fokusirani Badr Hari s tek 31–om godinom je zasigurno opasnost za svakoga, pa i za na prvi pogled nepobjedivog Rica Verhoevena. Ne smije se smesti s uma da je taj nokauter prije nekoliko godina pobjeđivao Overeema, Schilta, Aertsa, Sefu, Leku i ostale velikane te se okitio naslovom K-1 WGP pobjednika. Spremni i motivirani Badr Hari je bez sumnje jedan od najboljih nokautera svijeta, a ne postoji bolja motivacija nego pobijediti Gloryjevog prvaka.

Doduše, meč protiv Verhoevena nema za ulog Gloryjev pojas. No, to je za čitavu priču prilično nebitno. Ovo je bez sumnje kick boksing meč godine, a možda i desetljeća!

Ukupno 14 mečeva u Oberhausenu

Osim super-meča Hari vs. Verhoeven, Glory 36 nudi čitav niz vrhunskih dvoboja. Pa se tako priredba sastoji od čak tri dijela. Glory Super Fight series je prvi na programu i nudi obračun Danyja Ilunge i Michaela Duuta u glavnoj borbi večeri.

Na glavnoj karti se nalazi turnir izazivača u lakoj kategoriji, ali i spektakularan obračun za titulu u istoj diviziji između Sitthichaija Sitsongpeenonga i Marata Grigoriana. Tako ćemo u jednoj noći dobiti novog ili starog prvaka, ali i budućeg izazivača u istoj diviziji. Fight Channel PPV će u izravnom prijenosu prenositi upravo taj “glavni dio priredbe” . Na turniru izazivača sudjeluju Hysni Bequiri protiv Yodkhunpon Sitmonchaija i  Dylan Salvador protiv Anatoly Moiseeva. U co-main eventu ćemo pratiti dvoboj između Mosaba Amranija i FAbija Pince.

Prijenos iz Oberhausena kreće već u 17:00. Nakon njega će krenuti Glory: Collision koji je Glory odlučio “zapakirati” zasebno i nije ga ponudio u standardnom prijenosu. Osim  Badr Harija i Rico Verhoevena, u “co-main eventu” se susreću teškaši Ismael Londt i Jamal Ben Saddik, a vidjet ćemo i dvoboj za titulu u velter kategoriji između Niekyja Holzkena i Cedrica Doumbea. Ukupno će publika u Konig Pilsener Areni vidjeti čak 14 vrhunskih dvoboja.

Glory 36: Collision

Rico Verhoeven vs. Badr Hari
Ismael Londt vs. Jama Ben Saddik
Nieky Holzken vs. Cedric Doumbe

Glavne borbe (Uživo na Fight Channel PPV)

Sitthichai Sitsongpeenong vs. Marat Grigorian
Mosab Amrani vs. Fabio Pinca
Hysni Bequiri vs. Yodkhunpon Sitmonchai
Dylan Salvador vs. Anatoly Moiseev

Superfight Series:

Danyo Ilunga vs. Michael Duut
Harut Grigorian vs. Danijel Solaja
Andrej Bruhl vs. Tyjani Beztati
Tiffany van Soest vs. Jessica Gladstone
Isis Verbeek vs. Amel Dehby

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI