Glory 33: Verhoevenova generalna provjera prije Badr Harija

K1 / Boks 09.09.2016 19:00h Autor:

Glory 33

Nakon ljetne stanke u akciju se vraća elitna svjetska kick boksing promocija Glory World Series priredbom u američkom New Jerseyju. Izravni prijenos Gloryja 33 pogledajte u noći s petka na subotu 10. rujna s početkom u 05:00 sati iza ponoći na Fight Channel PPV-u i online na FightChannelTV.comu.

Andersonu prilika u nedostatku boljih

Priredbu predvodi svojom novom obranom naslova prvaka teške kategorije Nizozemac Ricco Verhoeven. Prvi je to nastup za ponajboljeg kick boksača današnjice nakon što je svladao našeg Mladena Brestovca u ožujku ove godine jednoglasnom odlukom sudaca. Na drugoj strani ringa će ovaj put stajati dugogodišnji stanovnik topa 10 u teškoj kategoriji – Brazilac Anderson Silva. Verhoeven je toliko uvjerljiv u svojim nastupima na Gloryju da je doslovno počistio čitavu kategoriju. Jedan od rijetkih boraca koje nije još uvijek pobijedio jest upravo Silva, koji u nekim objektivnim okolnostima ne bi niti dobio ovakvu šansu. Naime, Brazilac u posljednjih 15 dvoboja ima čak 9 poraza. Čelnici Gloryja u nedostatku pravih izazova se moraju okrenuti čak i borcima koji ne briljiraju u posljednje vrijeme. Priliku napasti pojas Silvi je donijelo slavlje na posljednjem Gloryju u Virginiji kada je slavio protiv Nijemca Gordona Haupta. Ranije je u turniru izazivača teške kategorije, u travnju ove godine u Copenhagenu, poražen odlukom sudaca od Ismaela Londta. Ovaj bi meč za Verhoevena trebao biti tek zagrijavanje za ono što slijedi – mega obračun protiv Badr Harija koji slijedi u nastavku godine.

Turnir četvorice izazivača u perolakoj kategoriji

Osim ovog meča za titulu, publika u New Jerseyju će vidjeti i odličan turnir izazivača u perolakoj kategoriji na kojem nastupaju Lim Chi-Bin protiv Matta Embreea u jednom polufinalu, odnosno Serhiy Adamchuk protiv Gige Chikadzea u drugom polufinalnom dvoboju.

U “co-main eventu” ćemo vidjeti još jedan dvoboj teške kategoriji između Egipčanina Hesdyja Gergesa i Brazilca Guta Inocentea. Valja napomenuti da će i “Superfight” serija, što je naziv za drugi dio priredbe koji prethodi onom glavnom, biti predvođena dvobojem za titulu prvaka. Naime, Kanađanin Simon Marcus će snage odmjeriti sa sjajnim Jasonom Wilnisom kojeg dobro poznajemo iz FFC-a.

Glory 33 – New Jersey

Ricco Verhoeven vs. Anderson Silva, HW
TBA vs. TBA – finale turnira
Guto Inocente vs. Hesdy Gerges, HW

Turnir četvorice:

Lin Chi-bin vs. Matt Embree
Serhiy Adamchuk vs. Giga Chikadze

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI