Glory 33: Verhoeven tehničkim nokautom savladao Silvu, Jason Wilnis uzeo titulu u srednjoj kategoriji

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 10.09.2016 10:21h Autor:

Rico Verhoeven

Rico Verhoeven došao je do još jedne obrane naslova teškaškog prvaka svijeta i to prekidom protiv Andersona Silve. Jason Wilnis postao je novi prvak srednje kategorije, a Matt Embree je izborio poziciju izazivača do 65 kilograma.

Iako je Anderson “Braddock” Silva najavljivao pravu uličnu tučnjavu protiv Rica Verhoevena, Nizozemac je još jednom uspio meč dovesti do ritma koji njemu odgovara. Tako je prva runda prošla podosta mirno, da bi u drugoj Rico sve završio u posljednjoj minuti. Prvo je Silvu na pod poslao low kickom, da bi drugo rušenje došlo nakon vrhunski izvedenog high kicka. Iako nije bilo puno vremena do kraja, prvak je ipak uspio doći do trijumfa u toj rundi, nakon što je unutarnjim low kickom došao do trećeg rušenja i obrane naslova.

Verhoevenu je ovo peta obrana naslova prvaka, deseta pobjeda u nizu, a ukupni skor u Gloryu mu je 12-1. Sad slijedi po mnogima najteži ispit za njega, Badr Hari.

Ovaj event donio je novog izazivača u perolakoj kategoriji, i to kroz vrlo uzbudljiv turnir četiri borca. Već prvi krug donio je susret bivšeg prvaka Sergeya Adamchuka i Gige Chikadzea iz Gruzije, a nakon tri runde akcije, Chikadze je došao do pobjede podijeljenom odlukom te velikog iznenađenja budući da je eliminirao glavnog favorita. Njegov protivnik u finalu postao je Kanađanin Matt Embree, koji je prekidom savladao Lim Chi-Bin iz Južne Koreje i sve je bilo spremno za finale.

U finale je Chikadze ušao podosta opušteno, vjerojatno okuražen pobjedom nad bivšim prvakom i to je izgledalo jako dobro, sve do samog kraja prve runde, kad je primio težak udarac te jedna prošao brojanje, a i spasila ga je činjenica što je bio kraj runde. Ipak, u drugoj rundi nije uspio. Embree je osjetio da ima priliku te je sredinom druge dionice pronašao udarac desnom rukom koji je Gruzijca još jednom poslao na pod. To je dovelo do prekida i prilike za Embreea da napadne pojas prvaka koji drži njegov sunarodnjak, Gabriel Varga.

Tako će pojas perolake kategorije sigurno ostati u Kanadi, no tamo više nije onaj u srednjoj kategoriji. Simon Marcus je svoju obranu pojasa imao u glavnoj borbi uvodnog programa, a tamo ga je čekao Jason Wilnis, koji je do te prilike došao pobjedom nad Joeom Schillingom. I Wilnis je ovog puta uspio savladati Marcusa i time osvetiti poraz na prošlogodišnjem turniru za izazivača. I to na spektakularan način. Nakon što je prve dvije runde bio slabiji, Wilnis je u trećoj ludo napao te je uspio već do sredine runde doći do tri brojanja i pobjede koja mu donosi naslov prvaka.

Još vrijedi spomenuti teškaški okršaj Guta Inocentea i Hesdya Gergesa gdje je brazilski borac došao do svoje do sada najveće pobjede. Bio je to meč pun vrlo atraktivnih udaraca, ali i meč gdje se stvorio dojam da je Gerges mogao više. Na trenutke je djelovao sporo i nezainteresirano i to mu jednostavno nije bilo dovoljno za trijumf. Suci su podijeljenom odlukom bodovali na Inocentea, koji se ovako katapultirao među kandidate za napad na titulu.

Glory 33 – Rezultati

Rico Verhoeven (c) def.  Anderson Silva – TKO (R2 2:57)
Matt Embree def. Giga Chikadze – KO (R2 1:28)
Guto Inocente def. Egypt Hesdy Gerges – podijeljena sudačka odluka
Matt Embree def. Lim Chi-bin – TKO (R2 3:00)
Giga Chikadze def. Serhiy Adamchuk – podijeljena sudačka odluka

Jason Wilnis def. Simon Marcus (c) – TKO (R3 1:14)
Chi-Lewis Parry def. Anthony McDonald – TKO (R2 3:00)
Jessica Gladstone def. Daniela Graf – većinska sudačka odluka
Francois Ambang def. Daniel Morales – jednoglasna sudačka odluka
Kevin Vannostrand def. David Moore – TKO (R2 0:35)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI