Glory 32: Varga vratio titulu, Hameur-Lain uzeo turnir poluteške, Zhuravlev pao na prvoj prepreci

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 23.07.2016 10:47h Autor:

Hameur-Lain vs. Thompson

U Virginiji je odrađen Glory 32 event, koji je donio povratak starog prvaka perolake kategorije Gabriela Vargu, ali i novog izazivača u poluteškoj. To je brutalni francuski borac Zinedine Hameur-Lain.

Nešto više od godinu dana nakon što je poslije borbe na teških pet rundi ostao bez titule, Gabriel Varga dobio je priliku revanširati se Sergeyu Adamchuku te vratiti pojas do 66 kilograma u svoje vlasništvo. I to je i uspio, u jednom meču vrlo sličnom njihovom prvom susretu, ali uz malo preciznijeg Vargu. Pet rundi ponovno je bilo potrebno da njih dvojica odrade gotovo šahovsku borbu, a suci su većinskom odlukom donijeli novog/starog prvaka.

Iako je gore spomenut meč nosio mjesto glavne borbe, ipak je više pažnje bilo na turniru za prvog izazivača poluteške kategorije, a tamo je slavio 30-godišnji Francuz Zinedine Hameur-Lain. Riječ je o borcu koji do sada nije iskakao u prvi plan, a niti skor mu nije bio nešto previše impresivan (54-23), no ovdje je odradio jedan od najdominantnijih nastupa koje smo mogli vidjeti u Gloryu.

U prvom je meču Hameur-Lainu za pobjedu trebalo tek nešto više od desetak sekundi. Warren Thompson se pojavio kao zamjenski borac samo 24 sata prije meča i to se vidjelo. Prvi ozbiljan udarac ga je poslao na pod, a nokaut možete pogledati u videu ispod teksta. Prije njih, svoj su polufinalni meč odradili Ariel Machado i Pavel Zhuravlev, a mora se priznati kao FFC prvak ovog puta nije bio u pravom izdanju. Machado je u sve tri runde napravio dovoljno da pitanje pobjednika niti u jednom trenutku ne dođe u pitanje.

Hameur-Lain je tako puno svježiji ušao u finale i to se odmah vidjelo. Već je u prvoj rundi napravio podosta štete, dok je nakon minute druge dionice došao do svog drugog nokauta u večeri. Tako mu sad slijedi borba za naslov prvaka do 93 kilograma, no za nju će ipak morati malo pričekati, jer bi prvo trebala uslijediti borba između pravog i privremenog prvaka, Artema Vakhitova i Zacha Mwekasse. Ukoliko se Vakhitov uspio oporaviti od ozljede zbog koje je i uspostavljen privremeni naslov.

Osim spomenutih borbi, na glavnom programu je održana još jedna, dok je uvodni “Superfight” program donio ukupno šest borbi.

Glory 32 – Rezultati

Gabriel Varga def. Serhiy Adamchuk – većinska sudačka odluka
Zinedine Hameur-Lain def. Ariel Machado – KO (R2 1:00)
Brian Collette def. Myron Dennis – jednoglasna sudačka odluka
Zinedine Hameur-Lain def. Warren Thompson – KO (R1 0:12)
Ariel Machado def. Pavel Zhuravlev – jednoglasna sudačka odluka

Chi Lewis Parry def. Maurice Greene – KO (R2 2:30)
Anderson Silva def. Gordon Haupt KO (R1 1:22)
Funda Alkayis def. Vanessa de Waele – jednoglasna sudačka odluka
Francois Ambang def.  Michael Stevens – jednoglasna sudačka odluka
Giga Chikadze def.  Chris Mauceri – KO (R1 2:20)
Cedric Smith def. Roger Corbin – jednoglasna sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI