Glory 29: Holzken obranio titulu, Londt izborio mjesto idućeg Verhoevenovog protivnika

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 17.04.2016 10:49h Autor:

Nieky Holzken

U Kopenhagenu je održan Glory 29 event, na kojem je Nieky Holzken još jednom obranio naslov prvaka u velter kategoriji, a saznali smo i tko je novi izazivač unutar teške kategorije. To je pridošlica u promociju, Ismael Londt.

Nieky Holzken je kroz većinu meča, u trajanju od pet rundi, protiv Yoanna Kongola iz Švicarske, bio bolji borac, unatoč nekim trenucima u meču kad je svom protivniku dozvolio da ga pogodi i nanese mu štetu. Ipak, kvalitetno građenje cijelog meča, od strane po mnogima najboljem pound4pound kickboksača na svijetu, je presudilo da sudačka odluka bude čista i bez ikakvih kontroverzi.

Jednostavno, Holzken je kompletan borac kojem uistinu nije lako naći ravnog, barem ukoliko se uskoro ne vrati Joseph Valtellini. Zanimljivo, upravo on sad radi kao Bellatorov komentator, a tijekom interviewa nakon meča, Holzkena je pitao koga vidi kao idućeg protivnika, da bi mu prvak rekao da se želi boriti upravo protiv njega, na što je Valtellini rekao da bi to volio. Inače, Valtellini se nije borio dvije godine, nakon što je zadobio kontuzije u svom posljednjem meču, koje su mu uzrokovale cerebralne smetnje.

Promocija je dobila i idućeg izazivača u teškoj kategoriji, a to je Ismael Londt, koji je na ovom eventu ujedno debitirao unutar Glorya. On je na turniru četvorice savladao dva borca koji redovno nastupaju na takvim priredbama, no nikako da dođu do samog kraja, Andersona “Braddocka” Silvu i Jahfarra Wilnisa. On Wilnisa je u finalu bio bolji podijeljenom odlukom te je rekao kako je sretan zbog pobjede, ali da će za savladati Rica Verhoevena morati biti puno bolji nego što je to jučer bio slučaj. No, finalist zagrebačkog K-1 grand prixa došao je po ono što je na kraju i uzeo.

Vrijedi spomenuti i borbe u u poluteškoj i lakoj kategoriji, u kojima su slavili Zach Mwekassa i Sergey Adamchuk. Obojica su tako ponovno osigurali svoj put prema vrhu, odnosno vjerojatno će nastupiti na nekim idućim Glory turnirima za izazivača.

Glory 29 – rezultati

Nieky Holzken (c) def. Yoann Kongolo – jednoglasna odluka sudaca
Ismael Londt def. Jahfarr Wilnis – podijeljena odluka sudaca
Sergey Adamchuk def. Niclas Larsen – jednoglasna odluka sudaca
Jahfarr Wilnis def. Kirill Kornilov – jednoglasna odluka sudaca
Ismael Londt def. Anderson Silva – većinska odluka sudaca
Zack Mwekassa def.  Zinedine Hameur-Lain – jednoglasna odluka sudaca

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI