Glory 27: Sudac uništio Artema Levina za novu Gloryevu sramotu

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 27.02.2016 11:23h Autor:

Artem Levin vs. Simon Marcus

Glory sve dublje propada i to nakon još jedne borbe za naslov, gdje je izgleda prvak morao postati onaj kojeg je promocija odabrala. Artem Levin je doslovno izmasakriran od strane glavnog suca meča protiv Simona Marcusa, da se na kraju jednostavno odbio boriti te je napustio ring.

Očekivao se sjajan meč za titulu prvaka srednje kategorije, gdje se vjerovalo da bi Artem Levin napokon mogao savladati Simona Marcusa, nakon dva neuspjela pokušaja, no to mu organizacija jednostavno nije dozvolila. Ono što je napravljeno dosadašnjem prvaku jedna je od najvećih sramota možda čak u povijesti kickboksa.

Borci su bili aktivni i spremni za borbu, no ne znamo što je bilo poznatom sucu Alu Wichgersu. U prvoj rundi Levinu je brojao nakon običnog odguravanja, da bi u drugoj i trećoj rundi oduzeo bod zbog klinča, iako za to uopće nije bio potrebe, budući da je upravo Levin bio onaj koji je tražio borbu, a Marcus ju je izbjegao. Sve ga je to toliko isprovociralo da je krajem treće runde jednostavno odbio boriti se dalje, odnosno sam sebi je “izborio” diskvalifikaciju. Velika sramota za promocija, koja je dozvolila da se tako nešto dogodi njihovom prvaku i jednom od najboljih i najuzbudljivijih boraca svijeta. Levin je odmah napustio ring te nije niti dočekao proglašenje novog prvaka, Simona Marcusa.

Ovo je treća sramotna Gloryeva odluka u nizu, u borbama za naslov prvaka. Prva se dogodila na Glory 25 eventu, kad je Robinu Van Roosmalenu poklonjena pobjeda nad Sitthichai Sitsongpeenongom, dok je na prošlom eventu Nieky Holzken zadržao pojas, iako je Murtel Gronehart bio bolji borac. Ovog puta Glory ipak nije išao pomoći svom prvaku, nego su vjerojatno željeli novog, kojeg je puno lakše promovirati. Vidjet ćemo kako će se ovo odraziti na promociju, no mora se priznati da padaju sve niže.

Marcus je odmah dobio idućeg protivnika, a to je Dustin Jacoby, koji je slavio u turniru četvorice te napokon izborio ono što mu Glory već duže vrijeme pokušati “namjestiti”, konstantno ga postavljajući u turnire za izazivača. Ovog puta je potvrdio kvalitetu s dva nokauta, a posebno je efektan bio onaj u finalu, protiv Waynea Barreta.

Od poznatijih boraca, na eventu su nastupili Anderson Silva, Joe Schilling i bivši UFC-ovac Gutto Innocente, a sva trojica su došli do pobjede u svojim mečevima.

Glory 27 – Rezultati

Simon Marcus def. Artem Levin – DQ (R3 2:55)
Dustin Jacoby def. Wayne Barrett – TKO (R2 1:06)
Giga Chikadze def. Kevin Vannostrand – jednoglasna sudačka odluka
Dustin Jacoby def. Karl Roberson – TKO (R2 2:56)

Wayne Barrett def. Robert Thomas – jednoglasna sudačka odluka
Joe Schilling def. Mike Lemaire – jednoglasna sudačka odluka
Anderson Silva def. Maurice Greene – jednoglasna sudačka odluka
Guto Inocente def. Demoreo Dennis – KO (R1 0:40)
Richard Abraham def. Pawel Jedrzejczyk – jednoglasna sudačka odluka
Casey Greene def. Daniel Morales – jednoglasna sudačka odluka

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI