Glory 25: Van Roosmalen naslov obranio, a Adamčuk preoteo katastrofalnim odlukama, Petrosyan lako do pobjede

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 07.11.2015 09:20h Autor:

Robin van Rosmalen

Glory se ne može ponositi svojim 25. eventom, održanim jučer u Milanu. Razlog tome su dvije katastrofalne sudačke odluke u borbama za titule perolake i lake kategorije. Ona lijepa vijest je povratak Giorgia Petrosyana, koji je došao do uvjerljive pobjede.

Robin Van Roosmalen je branio titulu lake kategorije protiv Sitthichaia Sitsongpeenonga iz Tajlanda i nakon pet teških rundi ostao je dojam kako je izazivač bio puno bolji borac. Posebno se to vidjelo u prve dvije runde, gdje prvak nije nikako mogao uhvatiti ritam, nego je primao low kickove i koljena u svakom pokušaju dolaska na distancu koja mu odgovara.

Nizozemac je podigao ritam u trećoj rundi te je dolazio do dobro izvedenih boksačkih tehnika, ali i dalje je bolji dojam bio na stranici izazivača, čija su koljena neprestano ostavljala dojam boljeg borca, a mora se priznati i kako su svi udarci upućeni s njegove strane izgledali puno precizniji nego Roosmalenovi. Jedina runda za koju se može reći kako je Nizozemac bio bolji je posljednja, budući da je bio kondicijski fantastično pripremljen, no to mu nije trebalo biti dovoljno za obranu titule.

Ipak, suci su odlučili kako mu ipak pripadaju tri runde, i to sva trojica. Ne bi smo trebali spominjati neke zakulisne igre i dojam da Gloryu ne odgovara pojas prvaka na Tajlandu, ali taj dojam stvorio se i publici, koja je glasno negodovala na tu odluku. Van Roosmalen im se obratio te rekao ako netko misli da može bolje od njega, neka stane preko puta njega u ring. Pomalo čudna i arogantna izjava momka koji je i dalje Glory prvak u lakoj kategoriji.

Ništa drugačije nije bilo niti u borbi za titulu perolake kategorije, koji je branio jedini dosadašnji prvak do 66 kilograma, Gabriel Varga. Bila je to općenito jedna od lošijih borbi koji smo mogli vidjeti na Gloryu, no zasluge za to idu izazivaču, koji se nije borio, nego je neprestano forsirao klinč, čim bi došlo i do male izmjene. Ipak, taj klinč su suci nagradili time da je Sergey Adamchuk novi Gloryev prvak perolake kategorije, iako se na prste može nabrojati broj kvalitetnih i čistih udaraca koje je uputio.

Ona nama draža tema je povratak Giorgia Petrosyana, vjerojatno najboljeg svjetskog kickboksača u posljednjih deset godina. On se sastao protiv mladog i talentiranog Josha Jaunceya iz Kanade te potvrdio svoju kvalitetu. 22-godišnjak se još dobro držao prvu rundu, no kako je meč odmicao, 'Doctor' je sve više hvatao svoju 'radnu temperaturu' te je na kraju slavio čistom sudačkom odlukom. I dalje je tu briljantna tehnika, fantastičan rad nogu i munjevita brzina. Teško za bilo koga, a kamoli za Jauncey, koji je talentiran, ali još uvijek mlad i neiskusan borac.

Na eventu je održan i turnir za izazivača u velter kategoriji, a to je postao Murthel Groenhart iz Nizozemske. On je u prvom meču prekidom savladao domaćeg borca Nicolu Galloa, da bi u finalu sudačkom odlukom bio bolji od Karima Ghajjia. Francuz je svoje polufinale apsolvirao protiv Yoanna Kongola.

U Rimu je nastupio i hrvatski borac Teo Mikelić, koji nije uspio ostvariti pobjedu ni u svom drugom Glory nastupu. Teo je odradio dobru borbu, no jedno brojanje je presudilo da pobjednik sudačkom odlukom postane Anatoly Moiseev iz Rusije.

GLORY 25 – rezultati

Robin van Roosmalen (c) def. Sitthichai Sitsongpeenong – jednoglasna sudačka odluka 
Murthel Groenhart def. Kharim Ghajji- jednoglasna sudačka odluka
Giorgio Petrosyan def. Josh Jauncey- jednoglasna sudačka odluka
Murthel Groenhart def. Nicola Gallo – TKO, 2. runda  
Karim Ghajji def. Yoann Kongolo- jednoglasna sudačka odluka
Sergey Adamchuk def. Gabriel Varga – jednoglasna sudačka odluka
Anatoly Moiseev def. Teo Mikelić – jednoglasna sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI