Glory 16: Zimmerman novi izazivač, de Bonte velter prvak, a Pat Barry nokautiran (GIF VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 04.05.2014 12:41h Autor:

Zack Mwekassa (foto: Glory)

Na jučerašnjem Glory 16 eventu u Denveru saznali smo novog izazivača u teškoj kategoriji. Osvojivši turnir četvorice to je postao Errol Zimmerman. Marc de Bonte je postao Glory prvak u velter kategoriji, dok je Pat Barry nokautiran u svom prvom Glory nastupu od Zacka Mwekasse.

Errol Zimmerman novi je izazivač Glory prvaka u teškoj kategoriji i borit će se protiv pobjednika meča između Rica Verhoevena i Daniela Ghite, koji je na rasporedu idući mjesec u Los Angelesu. To je postigao tako da je osvojio turnir četvorice i to na vrlo efektan način.

Zimmerman je u polufinalnoj borbi, pred kraj prve runde nokautirao Bena Edwardsa, a onda se u finalu sastao s Andersonom "Braddockom" Silvom.

Silva je u meč ušao dosta umorniji, jer je odradio teške tri runde protiv Sergej Karitonova, a i nastupio je nakon Zimmerman. Nizozemski borac je taj umor iskoristio te, nakon što se obranio od prvih Braddockovih napada, pola minute prije kraja prve runde slavio nokautom i tako došao do prilike da postane Glory prvak u teškoj kategoriji.

U rezervnoj borbi ovog turnira nastupio je Pat Barry, no njegov nastup nije bio onakav kakav su njegovi fanovi, kojih je veliki broj i u Hrvatskoj, priželjkivali. Mwekassa je pokazao da ga Glory nije slučajno odabrao za ovaj nastup te je brutalno nokautirao iskusnog borba krajem prve runde. Impresivna pobjeda za borca, za kojeg se posljednjih dana govorilo da mu je honorar za ovaj nastup 500 dolara, no ta informacija nije potvrđena.

A Marc de Bonte je postao Glory prvak u velter kategoriji. Nakon nevjerojatnog meča, u kojem su gledatelji imali priliku vidjeti neprestanu akciju kroz pet rundi, Belgijanac je odnio pobjedu odlukom sudaca, protiv Karapeta Karapetyana, no mora se priznati da ne bi bilo nepošteno i da je pobjednikom proglašen armenski borac. 

Iz Superfight borbi vrijedi spomenuti nokaut pobjede dva teškaška talenta, Benjamina Adegbuyia i Jamala Ben Saddika, koji je tako prekinuo seriju od tri poraza u nizu. Već smo obavijestili kako je nastupio i naš Igor Jurković, no on nije pružio svoju najbolju borbu te je poražen sudačkom odlukom. Potez dana je spektakularni nokaut Raymonda Danielsa, koji je kružnim udarcem nogom nokautirao Francoisa Ambanga.

Glory 16 Denver – rezultati:

Marc de Bonte def. Karapet Karapetyan Decision – podijeljena odluka sudaca (pet rundi)

Errol Zimmerman def. Anderson Silva – TKO (R1, 2:30)
Zack Mwekassa def. Pat Barry – KO (R1, 2:33)

Anderson Silva def.Sergey Kharitonov Decision – jednoglasna odluka sudaca
Errol Zimmerman def. Ben Edwards – TKO (R1, 2:50)

Benjamin Adegbuyi def. Daniel Sam – TKO (R2, 2:59)
Artem Levin def. Robert Thomas – jednoglasna odluka sudaca
Jamal Ben Saddik def. Nicolas Wamba – TKO (R2, 1:24)
Artem Vakhitov def. Igor Jurkovic Decision – jednoglasna odluka sudaca
Raymond Daniels def. Francois Ambang – KO (R1, 1:47)
Josh Jauncey def.  Warren Stevelmans – jednoglasna odluka sudaca

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI