Glory 10 Los Angeles na FC-u: Turnir četvorice donosi prvaka do 85 kg!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 19.09.2013 15:17h Autor:

Glory WS 10

Trenutačno najjača svjetska kick boks promocija, Glory WS nastavlja svoju američku turneju. Nakon što su devetu priredbu s puno uspjeha održali u New Yorku, sljedeća destinacija je Los Angeles. U noći sa subote na nedjelju 29. rujna s početkom u 06:00h pogledajte izravni prijenos spektakularne Glory 10 priredbe na Fight Channel PPV-u (MaxTV, Bnet).

Iako event glavnim mečem večeri predstavljaju legendarni Francuz Jerome LeBanner i Rus Sergei Kharitonov, najviše zanimanja javnosti će ipak biti za turnir četvorice koji će iznjedriti inicijalnog Gloryjevog šampiona u srednjoj diviziji do 85 kilograma.

Prvo polufinale nam donosi okršaj Artema Levina i Jasona Wilnisa, a drugo meč između Joea Schillinga i Stephena Wakelinga. Nema sumnje da je Levin veliki favorit za ukupno osvajanje turnira iako se s njim nikada ne zna i pitanje je hoće li Wilnisa shvatiti dovoljno ozbiljno. Svi znamo bi ga neozbiljnost mogla skupo koštati kada je na drugoj strani nokauter poput Jasona "White Tyson" Wilnisa, kojeg je hrvatska publika imala prilike upoznati na K-1 WGP Finalu i FFC-u. Najprije je od njegovih šaka teško stradao Toni Milanović, a ništa bolje nije prošao niti Zoran Majkić.

Kako ovakvi turniri obično imaju i rezervni meč zbog mogućnosti ozljeda, niti Glory 10 nije iznimka. U njemu će se susresti Amerikanac Wayne Barrett i Japanac Kengo Shimizu. Jasno je da je ovaj dvojac tu radi marketinga i američkog, odnosno japanskog tržišta, a ne zbog svojih vrhunskih borilačkih kvaliteta. Oni će priliku čekati iz sjene i pratiti razvoj situacije u polufinalima.

Osim što će u prestižnom dijelu priredbe (main event) snage odmeriti Jerome LeBanner i Sergei Kharitonov, publika će u co-main eventu večeri gledati još jedan odličan meč;  onaj između Robina Van Roosmalena i Shemsija Bequirija. Obojica spadaju u sami vrh kategorije do 70 kilograma stoga ne čudi da su im organizatori pružili ovoliko povjerenje.

U nekoć uvodnom dijelu priredbe koji je sada koncipiran kao poseban event koji ne ide u LIVE prijenosu su ostala neka vrlo kvalitetna imena. Cro Copovog poznanika iz K-1 WGP turnira, Randyja Blakea očekuje okršaj protiv sunarodnjaka Briana Collettea, iskusni Francuz Bruice Guidon se sastaje s Wilnisovim bratom Jahffarom, a bivši K-1 World Max prvak Albert Kraus se sastaje s Britancem Jordanom Watsonom.

Sve u svemu, Gloryjeva 10. priredba nikako ne bi smjela razočarati čak i najzahtjevnije borilačke fanove. 

Glory 10 – Los Angeles

Finale turnira

Jerome LeBanner vs. Sergei Kharitonov
Robin Van Roosmalen vs. Semsi Beqiri

Polufinale:

Artem Levin vs. Jason Wilnis
Joe Schilling vs. Stephen Wakeling

Rezervna borba:

Wayne Barrett vs. Kengo Shimizu

Glory Super Fight series:

Davit Kiria vs. Muthel Gorenhart
Brian Collette vs. Radny Blake
Brice Guidon vs. Jahfarr Wilnis
Andy Ristie vs. Sanny Dahlbeck
Sleksandr Stetcurenko vs. Karapet Karapetyan
Albert Kraus vs. Jordan Watson
Johann Fauveau vs. Hinata

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI