Glavni trener Frankiea Edgara: “Mayweather nije svjestan koliko je Conor brz”

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 22.05.2017 13:58h Autor:

Floyd Mayweather Jr. & Conor McGregor

Mark Henry, MMA trener koji trenira borce kao što su Frankie Edgar i Edson Barboza, jedan je od onih koji daju šanse Conoru McGregoru protiv Floyda Mayweathera.

Od kad je u javnost izašla ideja o meču između Conora McGregora i Floyda Mayweathera, ne nedostaje raznih mišljenja od strane boraca, trenera i fanova kako bi ova borba završila i tko bi imao prednost. Mayweather je višestruki boksački šampion koji je neporažen u svih 49 profesionalnih borbi koliko je odradio. Suvišno je govorit o prednosti koju ima nad Ircem koji iza sebe nema niti jedan profesionalni boksački meč.

Makar ne najavljuje Conorovu pobjedu, Mark Henry mišljenja je kako Irac ipak nije bez šansi. Evo što je otkrio u razgovoru za ‘MMA Junkie’:
“Da sam ja Conor, definitivno bih nastavio s boksom jer u jednom boksačkom meču može zaraditi novaca koliko bi zaradio da odradi deset ili jedanaest UFC borbi. Dok se on bavi boksom, UFC treba napraviti borbu za privremenog prvaka u lakoj kategoriji. Conor je jedan od najboljih boksača koje sam ikad vidio. Ima brzinu, preciznost i snagu udarca. Mislim da ima dobre izglede u prve dvije runde. Ne znam shvaća li Mayweather da je McGregor viši, duži, trinaest godina mlađi i da je kontra gard. U ranim fazama borbe mu dajem šanse da nanese štetu Mayweatheru, ali kako će meč odmicati neće biti dobro za McGregora”

Henry očito ne kaže da će McGregor pobijediti, ali mu daje puno veće izglede od ostalih. Čudno je da takve riječi dolaze od nekog tko nije u Conorovom kampu i ne dolazi iz UFC-ove PR mašinerije. Poznati MMA trener nije jedini koji razmišlja na taj način, Nate Diaz također daje Ircu šanse u prve dvije ili tri runde. Očito ovakve priče utječu i na stanje u kladionicama, što se borba više bliži realizaciji tako se i brojke polako kreću McGregoru u korist dajući mu realnu šansu da nešto napravi u ovoj borbi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI