Gennady Golovkin pred sutrašnji povratak u ring: “Još uvijek se osjećam jednako mlad”

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 07.06.2019 16:16h Autor:

Gennady Golovkin

Gennady Golovkin sutra će ući u ring po prvi put od poraza od Canela Alvareza, no to nije jedino što će napraviti po prvi put. Meč protiv Stevea Rollsa prvi mu je pod novim ugovorom s DAZN-om i prvi otkako je započeo rad novim trenerom.

Golovkin (38-1-1, 34 KO) je sutrašnji meč najavio u razgovoru za Fight Hub, čiji je reporter primijetio neke nove stvari u njegovom stilu boksa. Dao je komentar na rad nogu, koji po njegovom mišljenju kod Golovkina nikad nije bio brži.

“Misliš da sam postao kao mačka? To je boks, novi trener donosi nove stvari i nosi stil. Nisam se fokusirao samo na udarce i snagu nego na sve pomalo. Unijeli smo u trening apsolutno sve što postoji u boksu”, odgovorio mu je Golovkin, kojem će sutrašnji meč biti prvi otkako radi s novim trenerom, Johnathonom Banksom.

Zanimljivo je kako je Banks prije nekoliko godina Golovkina nazvao jednodimenzionalnim boksačem, koji bi mogao biti još bolji kad bi se posvetio boksu u cijelosti. Čini se da je GGG upravo zbog toga odabrao njega nakon što je napustio dugogodišnjeg trenera Abela Sancheza.

Što se tiče meča protiv 35-godišnjeg Stevea Rollsa (19-0, 10 KO), on mu je prvi na novom ugovoru s DAZN-om, putem kojeg bi trebao zaraditi preko sto milijuna dolara. Osim toga, ovaj meč bi mu mogao biti ulaznica za organizaciju trećeg ogleda s Canelom Alvarezom. Ipak, ne želi gledati toliko u naprijed.

“Mislim da ću biti pametniji. Imam ugovor na šest borbi i ići ću polagano. Namjeravam ići lagano. Jako sam sretan i uživam u ovome.”

Još je upitan nešto o tome kako se osjeća. 37 mu je godina, no ne ostavlja takav dojam. Dječački osmijeh i dalje je jednak, a kaže kako se tako osjeća u cijelosti.

“Osjećam se kako da sam i dalje jednako snažan, jednako brz. Sve je isto kao prije deset godina. Ne osjećam se kao da mi je 37 godina”, rekao je Gennady.

Ovo je prvi Golovkinov meč još od 2009. godine u kojem se ne boksa niti za jednu titulu. Zapravo je riječ o povratku GGG-a fanovima i meču za otvaranje novog poglavlja njegove karijere. No, Steve Rolls nije bezopasan protivnik i morat ćemo gledati pravog Golovkina. Od meča s Canelom prošlo je devet mjeseci i vrijeme je za novi napad. Prvi Steve Rolls, a onda bi mogao uslijediti novi meč s Meksikancem, kojeg boksački sladokusci željno iščekuju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI