Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Gennady Golovkin: Nisam samo ludi udarač, a sad želim pobjednika meča Cotta i Canela | Fight Site

Gennady Golovkin: Nisam samo ludi udarač, a sad želim pobjednika meča Cotta i Canela

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 18.10.2015 12:26h Autor:

Gennady Golovkin

Gennady Golovkin je sretan što je uspio prikazati jednu drugu dimenziju sebe kao boksača te dokazati da nije samo ludi udarač, nego da je i tehnički sjajan boksač. Nakon sjajne i uvjerljive pobjede, želi napraviti idući korak i nastupiti u najvećem meču 2016. godine.

Press konferenciju u Madison Square Gardenu prvi je otvorio David Lemieux. Poraženi Kanađanin nije izgledao kao što se očekivalo, ali bit će i da je bio iznenađen stilom koji je Golovkin prezentirao. Nakon poraza nikako ne možeš biti sretan, a evo što je David rekao:

"Moram priznati kako sam razočaran. Htio sam fanovima pružiti puno više od ovoga što sam dao. Golovkin je sjajan borac i pravi prvak te sam uvjeren kako ćemo se ponovno sresti u bližoj budućnosti. Što se tiče borbe, mislim kako je prerano prekinuta, no tu nisam mogao utjecati. Čestitam Golovkinu na sjajnom nastupu i obrani titula."

Onda je dodao i nešto o meču, kojeg je Golovkin u potpunosti kontrolirao, kako u tempu, tako i tehnički. Na svaki dobar Lemieuxov potez, on je imao nekoliko boljih. Ipak, u prvom planu bio je prednji direkt, koji je lagano, udarac po udarac, doslovno razbijao Lemieuxa.

"Njegov direkt je sjajan, odlično je kontrolirao te me više puta uspio i opasno pogoditi. Moram reći kako sam očekivao puno više energije i ofenzive od njega, no on je uspješno odradio posao. Mislim da sam loše ušao u borbu, kako je vrijeme protjecalo bio sam sve slobodniji i pronalazio svoje prilike, no meč nije potrajao koliko sam htio. Nisam pružio najbolje što sam mogao", rekao je još Kanađanin.

Nakon toga je za govornicu stupio menadžer Gennadya Golovnika, Tom Loeffler, koji je progovorio o budućnosti. Zanimljivu odluku su donijeli iz WBC-a. Pobjednik meča Miguela Cotta i Saula 'Canela' Alvareza imat će 15 dana da odluči hoće li se boriti protiv Golovkina. Ukoliko ju ne donese, WBC ima pravo povući poteze koje god želi, ali o tom se još uvijek ne zna ništa detaljnije. Također, još uvijek nije otpisana niti mogućnost pobjednika meča Andya Leea i Blly Joe Saundersa. Upravo je i jedan od njih među glavnim kandidatima, budući da je riječ o WBO tituli. Te dvije elitne titule sad Gennadyu nedostaju.

Ali, Golovkinu zapravo protivnik nije važan. On je, čim je sjeo za mikrofon i dobio prvo pitanje, rekao što vidi ispred sebe i kakvi mečevi ga zanimaju.

"Ovo je velika stvar stvar za budućnost i za moju priču. Zapravo sad tek kreću prave stvari. A moj plan je samo jedan, želim sve pojaseve srednje kategorije. To je moj plan A, plan B i plan C. Tko god drži pojaseve, to su borci protiv kojih se želim boriti", samouvjereno je rekao GGG. 

Onda je nastavio o meču. Prije svega se mora pohvaliti sjajnu taktiku koju su složili on i njegov tim te nije krio kako upravo njih vidi kao jednako bitne čimbenike u ovoj pobjedi. Ipak, naravno da zna koja je stvar presudila, a uspio ju je provesti od samog početka meča.

"Jako dobro sam osjetio distancu i moj svaki direkt je pogađao svoj cilj. Fanovi od mene očekuju stalne napade i ludi ulički stil borbe, a priznajem da se ja također volim tako boriti. No, danas to nisam mogao riskirati. David je sjajan boksač koji nevjerojatno dobro udara. No, ja nisam samo ludi udarač, ja sam boksač i to sam danas dokazao. Mislim kako sam fanovima pružio pravu borbu i da su mogli uživati u onome što sam pružio", rekao je te dodao još nešto o protivniku:

"Respektiram Davida, snažan je borac i bio je prvak, no on je danas prošao boksačku školu, ipak se vidjela razlika u klasi. Vjerujem kako sam ipak jedna totalno druga razina. Bacao je snažne udarce koji bi neke druge sigurno pogodili, no mene nisu, to nešto govori. 

Kao što je spomenuto, dva su prava kandidata za idućeg protivnika, no zna se što želi Golovkin, kao i što želi većina boksačkih fanova. Naravno, veliki dio razloga je marketinški, jer to je ono što bi trebalo biti najveći boksački događaj 2016. godine. 11. studenog se sastaju Miguel Cotto i Saul 'Canelo' Alvarez. Već taj meč će biti nevjerojatno popraćen, a onaj pobjednikov s Golovkinom bi vjerojatno i probio neke barijere

"Bit ću tamo i gledati taj meč, to su dva sjajna boksača, oba su prvaci i nevjerojatni su. No, tko god pobjedi u tom meču, ja ću biti spreman. Ne favoriziram niti jednog od njih", zaključio je na kraju GGG, koji je svojoj kolekciji pridodao još jedan pojas. No, i što je važnije, osigurao svoje mjesto u boksačkom "mainstreamu'.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI