Gennady Golovkin: Canelo je jedan od najprljavijih boksača s kojima sam se susreo

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 11.08.2018 18:59h Autor:

Saul Alvarez i Gennady Golovkin

Gennady Golovkin najavio je meč koji idućeg mjeseca treba odraditi protiv Saula “Canela” Alvareza, ali se i prisjetio nekih stvari iz njihovog kontroverznog prošlogodišnjeg okršaja.

Još je tek nešto više od mjesec dana ostalo do vjerojatno najvećeg meča koji današnji boks može pružiti. Gennady Golovkin i Canelo Alvarez po drugi će puta ući u ring, a kako se meč bliži, tako je sve više interesa oko njega i svaka izjava sudionika puno znači.

“Canelo je jedan od najprljavijih boksača s kojima sam se susreo i jedno od zapravo najneugodnijih iskustava koje sam doživio po pitanju protivnika”, izjavio je Golovkin na jučerašnjem druženju s medijima, a prenosi BoxingNews24.

On još uvijek nije prežalio prošlogodišnju odluku koja je donijela neodlučen meč, iako je većina smatrala da je napravio dovoljno za pobjedu. Zapravo, prema većini medija i analitičara dobio je između sedam i devet rundi, a rijetki su bili toliko hrabri da podrže odluku gdje je svakome pripalo po šest. Ipak, ne namjerava u ovom revanšu na meč gledati kao na išta osobno.

“Ja dolazim odraditi svoj posao i pobjediti. Nemam nikakvih problema niti mislim da trebam nešto mijenjati. Na njihovom timu je da naprave ono što je potrebno da bi došli do pobjede. 15. rujna ćete vidjeti što će se dogoditi i napokon će sve biti kristalno jasno.”

Canelo i njegov tim, predvođen menadžerom Oscarom De La Hoyom, pokušavaju kroz medije igrati na drugačiji način te tvrde da je već prvi put meč trebao pripasti Meksikancu, iako su vjerojatno oni i izvjesna Adelaide Byrd bili jedini koji su tako vidjeli. Golovkina to ljuti, ali ga istovremeno i motivira.

“Kada ih slušaš što govore, ispada da ja uopće nisam boksač. Onda se pitam kako to da prvi puta nisu uspjeli upisati pobjedu”, nastavio je, a onda je dodao nešto o tome što najbolje pamti iz prvog meča: “Teško je sada donositi neke procjene nakon godinu dana, no ono što pamtim je da baš i nema nešto jak udarac, nije mi se tu baš iskazao.”

Iako inače boksa agresivno, Golovkin je obećao kako će ovog puta biti još agresivniji, odnosno glavni mu je cilj ne dozvoliti si situaciju gdje će suci biti ti koji će donijeti pobjednika. Meč namjerava završiti i misli kako zapravo ima sve što je potrebno da to učini.

“Iskreno se nadam da više neće biti neodlučenih mečeva, netko će sada pobijediti. Imamo dva različita stila boksa. On se ponaša kao da je ono što on radi zapravo ono što bi se trebalo zvati boksom. Moj stil je potpuno drugačiji od njegovog i mislim da će on biti razlog toga što će ovog puta u meču doći do prekida te nećemo niti morati razmišljati o sudačkoj odluci.”

15. rujna, T-Mobile Arena u Las Vegasu! Da vidimo tko će se usuditi ovo propustiti…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI