Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Furyjev trener želi prvo gledati meč Joshue i Wildera, ali se pribojava da bi mogli zauvijek ostati bez njega | Fight Site

Furyjev trener želi prvo gledati meč Joshue i Wildera, ali se pribojava da bi mogli zauvijek ostati bez njega

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 01.01.2019 17:09h Autor:

Wilder i Joshua (Instagram)

Ben Davison, trener Tysona Furyja, smatra kako bi idući potez na teškaškoj sceni trebala biti borba između Anthonyja Joshue i Deontaya Wildera te da bi onda pobjednik morao boksati protiv ‘Kralja Cigana’.

Davison u intervjuu za IFL TV ističe kako je ovo samo njegovo razmišljanje te da ne govori u ime svog borca.

“Javnost želi sjajan ‘match-up’ i vrijeme je da se Wilder i Joshua obračunaju. Volio bih gledati njihov meč nakon kojeg bi pobjednik boksao s Tysonom. Vjerojatnije je da će se ta borba dogovoriti, nego ona između Joshue i Furyja”, izjavio je Davison time se zapravo pozivajući i na neke ranije Joshuine izjave u kojima nije skrivao da ga od Furyja puno više zanima ‘Brončani bombarder’. Razlog je, prije svega, WBC-ov pojas koji se nalazi u vlasništvu neporaženog Amerikanca.

Trener o kojem se puno priča otkako se bivši prvak maestralno vratio boksu na najvišoj razini, se pribojava i da bi zbog financijskog dijela priče možda zauvijek mogli ostati bez borbe između Wildera i mladog britanskog prvaka.

“Njihov problem u organizaciji borbe s Wilderom je taj jer previše gledaju na poslovnu stranu tog meča. Sve ovisi o tome što je vaš cilj. Ako je cilj zaraditi što više love, onda slobodno to ispregovarajte do kraja i borite se do posljednjeg postotka… Da se mene pita, u ovakvim bi borbama, kada se sastaju dva prvaka, raspodjela trebala biti 50-50. Zašto? Zato što će se dogoditi situacija poput one s Lennoxom Lewisom i Riddickom Boweom. Znači da možda tu borbu nećemo nikada vidjeti. Vjerujem da Joshua stvarno želi Wildera, ali isto tako smatram da će mu njegov tim govoriti stvari poput: ‘Gle, ovo je tvoja vrijednost, a ovo Wilderova. Ako ova borba donese toliko love, onda bi tebi trebao otići ovoliki dio… i slično.’ Radi se o vjerodostojnosti i statusu. Joshua, ako zaista želi borbu s nekim od ove dvojice, to će onda morati biti 50-50 raspodjela, jer ni Wilder ni Fury neće uzeti manje od toga. Naravno, potpuno druga priča bi bila da on zarađuje novac jednog Floyda Mayweathera, ali to nije slučaj”, zaključio je Davison.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI