Fury održao riječ i donirao cijelu zaradu od meča s Wilderom

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 10.02.2019 12:00h Autor:

Tyson Fury

Tyson Fury potvrdio je kako je održao svoju riječ te je cijelu zaradu od meča protiv Deontaya Wildera donirao za izgradnju socijalnih domova u Velikoj Britaniji. U pitanju je iznosi od otprilike sedam milijuna funti.

Fury se trenutno nalazi na promotivnoj turneji, gdje se druži s fanovima, posjećuje razna mjesta i sudjeluje u Q&A događanjima. Na jednom od tih, održanom jučer u Cardiffu, službeno je potvrdio kako je sedam milijuna funti od borbe protiv Wildera, prema ranijim najavama, donirao u dobrotvorne svrhe.

“Donirao sam svoju cijelu posljednju zaradu, no nisam to napravio da bih sebe promovirao. Pomažem ljudima i ne tražim hvalospjeve zbog toga. Niti želim biti nazivan nekime tko čini dobra djela”, otkrio je Fury, koji je od samog meča zaradio dva i pol milijuna, dok je ostalo došlo kao dio prodaje prijenosa koji mu je po ugovoru pripadao.

Fury je na ideju o doniranju novca došao dok je prolazio ulicama Los Angelesa te je vidio veliku razinu bijede i beskućnika. Tako je već prije meča kontaktirao humanitarne udruge kod kuće, tražeći savjet kako da najbolje iskoristiti novac. Na kraju će on otići za izgradnju kuća za liječene ovisnike i alkoholičare. No, vjerujemo kako ovo nije prva Furyeva takva gesta.

Što se tiče revanša protiv Wildera, za koji će sigurno dobiti još više novca, spominje se kako će se održati u svibnju ili lipnju. U međuvremenu, njegovi sugrađani mogu ga uhvatiti na nekom druženju ili na svojevrsnom koncertu u crkvi, kao što možete vidjeti u videu ispod teksta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI