Fury napustio sve titule i ostao bez boksačke licence!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 13.10.2016 12:31h Autor:

Tyson Fury (Screenshot)

Ono što smo jučer nagovijestili, danas se i obistinilo – Tyson Fury je upraznio sve titule kako bi se u potpunosti posvetio svom oporavku!

Sada već bivši teškaški prvak se tako odrekao WBA, WBO i IBO titula za koje će se sada boriti neka druga imena. S obzirom na trenutnu situaciju u teškoj kategoriji, u borbi za IBF i WBA pojaseve bi mogli gledati Vladimira Klička i Anthonyja Joshuu, dok bi se za onaj po WBO verziji mogli obračunati Joseph Parker i Andy Ruiz.

“Vjerujem kako je pošteno i ispravno da za dobrobit boksa titule ostanu aktivne i da se time borbe za upražnjene naslove, koje sam ponosno osvojio u meču s dugogodišnim prvakom Vladimirom Kličkom i koje sam držao kao neporaženi prvak svijeta u teškoj kategoriji, omoguće drugim izazivačima”, izjavio je Fury pa nadodao:

“Osvojio sam titule u ringu i vjerujem da bi se one trebale i gubiti u ringu, ali ovog puta ih nisam u stanju braniti. Stoga sam donio sam tešku i emotivnu odluku da službeno upraznim svoje dragocjene naslove svjetskog prvaka. Dok ulazim u novi veliki životni izazov, kojeg ću kao i Klička svladati, želim sljedećim izazivačima sve najbolje”, zaključio je Fury.

Naglasimo i kako se jučer okupilo British Boxing Board of Control tijelo koje je odlučilo Furyju privremeno oduzeti boksačku licencu zbog cijele priče oko uzimanja kokaina i kršenja antidopinških pravila. Daljna istraga u ovom slučaju tek slijedi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI