FS anketa: Je li Andy Ruiz Jr. lagan posao za Joshuu ili najteži mogući protivnik s obzirom na okolnosti?

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 02.05.2019 22:10h Autor:

Anthony Joshua i Andy Ruiz Jr. (Instagram)

Odabir Andy Ruiza Jr. za protivnika Anthonya Joshuee izazvao je velike rasprave u svijetu borilačkog sporta. Nagledali smo se komentara, od onih zadovoljnih izborom pa sve do onih koji smatraju kako je Joshua odabrao najlakši mogući ispit. Ovim putem tražimo vaše mišljenje na tu temu.

Kad pogledamo svjetski teškaški poredak prema BoxRecu, Andy Ruiz Jr. 12. je boksač svijeta. Ispred njega se uz Joshuu nalazi deset boksača. Protiv jednog dijela Joshua je već odradio mečeve, neki su već zauzeti svojim budućim izazovima, a neki poput Luisa Ortiza su meč odbili. Tako se čini da je, gledajući po ovoj listi, preostao tek Ruiz i jedno mjesto bolje plasirani Adam Kownacki. No, čisto sumnjamo da bi odabir Poljaka doveo do nekih pozitivnijih komentara fanova, medija, ali i nekih drugih boksača teške kategorije.

Andy Ruiz Jr. iskusan je boksač odabran nakon dugog kombiniranja, a obitelj Hearn je izjavila kako je posljednja odluka o protivniku bila Joshuina. Činjenica je da je odabrao deset centimetara nižeg protivnika s 20 centimetara manjim rasponom ruku. Isto tako, Ruiz je boksač koji nije “one puncher”, unatoč vrlo zanimljivoj udaračkoj tehnici i impresivnoj brzini ruku. Da bi savladao vlasnika tri elitna svjetska pojasa, prvo će morati riješiti problem kako mu prići na distancu s koje ga može ugroziti, a tek onda može razmišljati o udarcima. Prema tome, čeka ga sličan problem kao posljednja dva Joshuina protivnika, Josepha Parkera i Alexandra Povetkina.

No, to i dalje ne mijenja činjenicu da je izbor protivnika, nakon suspenzije Jarrella Millera, teško mogao biti puno bolji, ako ćemo gledati prema kriteriju rezultata i statusa u svjetskom teškaškom vrhu. Ili možda ipak je? Neki će reći da je ovo najbolji mogući posao s obzirom na okolnosti, neki će čak reći da je Ruiz spreman šokirati svijet, a neki će odmahnuti rukom uz komentar kako izbor nije loš, ali je mogao biti i bolji. Naravno, tu ima onih koje više ne zanima niti jedan meč Joshue osim protiv Deontaya Wildera ili Tysona Furyja. Tomu slične opcije ponudili smo u anketi te vas pitamo za vaše mišljenje o ugovaranju ovog meča, koji se 1. lipnja održava u Madison Square Gardenu.

Što mislite o izboru Andya Ruiza za protivnika Anthonya Joshue?
  • Jedino Wilder (ili Fury) bi imao smisla x 305 puta38%
  • Joshua ide linijom manjeg otpora, bira lake protivnike x 230 puta29%
  • Odličan boksač, no moglo je i bolje x 104 puta13%
  • Najbolji mogući protivnik u ovom trenutku x 99 puta12%
  • Ruiz Jr. će šokirati svijet i pobijediti Joshuu x 57 puta7%

Ukupno glasano: 795 puta

Loading ... Loading ...

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI