(FOTO) Ruiz nije pobijedio slučajno, vodio je i na sudačkim karticama

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 02.06.2019 10:43h Autor:

Ruiz vs. Joshua

U javnost su izašle sudačke kartice meča Andya Ruiza Jr. i Anthonya Joshue, koje otkrivaju kako je novi svjetski prvak u trenutku prekida bio u vodstvu i na sudačkim karticama.

Pobjeda Andya Ruiza Jr. nad Anthonyem Joshuom nikako nije slučajna. Novi trostruki svjetski prvak odradio je taktički sjajan meč, bio je spreman primiti štetu potrebnu za dovesti se u poziciju odakle će moći kontrolirati borbu i na kraju mu se sve apsolutno isplatilo. Ipak, i dalje će vjerojatno biti onih koji će tvrditi kako je do pobjede došao sretnim udarcem.

Kao dokaz suprotnog, jako nam dobro mogu poslužiti sudačke kartice u trenutku prekida meča. Radi se o procjenama sudaca po pitanju prvih šest rundi. Te kartice objavljene su na Twitteru i na njima možemo vidjeti kako je Ruiz bio u blagoj, ali značajnoj prednosti.

Prema očekivanjima, Joshua je uzeo prve dvije runde. Ipak, Ruiz je to izjednačio s trećom, u kojoj je jednom završio na podu, no tamo je dva puta poslao Joshuu pa je to bilo 10:8. Četvrtu rundu dva su suca dali Ruizu, a jedan Joshui, peta je kod sve trojice pripala dosadašnjem prvu, a šesta ovom novom. Prema tome, po mišljenju dva suca, Ruiz je u trenutku prekida vodio 57:56, dok je kod jednog Joshua bio u jednakoj blagoj prednosti.

Sve ove činjenice bit će vrlo bitne prije revanša, kojeg možemo očekivati tijekom jeseni. Joshua je prve dvije runde imao potpuno kontrolu nad mečem, no našao se u nezavidnoj situaciji kad je vidio da je Ruiz spreman proći kroz njegove udarce. Taktika za uzvrat kod Ruiza će vjerojatno biti jednaka, pitanje je može li naći Plan B koji će jednako dobro upaliti ukoliko više ne bude prolazio. Što se tiče Joshue, on svakako mora raditi na kretanju, a ne bi bilo loše niti da smanji fizičku masu na račun kondicije. Njega svakako čeka dugo radno ljeto, s ciljem vraćanja onoga bez čega je ostao.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI