Floyd Mayweather: Nikad nije bilo potrebe prezentirati koliko mogu uistinu biti dobar!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 11.10.2016 19:34h Autor:

Floyd Mayweather

Iako je već godinu dana u mirovini, Floyd Mayweather i dalje zna podići boksački svijet na noge, pa je to napravio i svojom posljednjom izjavom o tome kako nikad nije morao boksati na svom punom potencijalu.

Danas 39-godišnji Floyd je karijeru završio sa skorom 49-0, a može se reći kako je tek protiv Oscara De La Hoye bio blizu možebitnog poraza. Većinu svojih protivnika savladao je svojim stilom koji se sastojao od sjajnog kretanja i nevjerojatne moći izbjegavanja udaraca. Protivnike nije često nokautirao, samo 26 puta, što je tek nešto više od 50% mečeva, no dominacija mu nikad nije bila upitna.

Zanimljivo je kako svojim najtežim mečem smatra susret protiv Diega Corralesa iz 2001. godine. Argentinac je tad u meč ušao sa skorom 33-0, a mladi Floyd ga je nokautirao u desetoj rundi. O tome koliko je dobar bio kroz karijeru, Mayweather je pokušao objasniti kroz tekstualne ocjene.

“Nikad nisam uspio saznati koliko sam zapravo dobar, nikad nisam postigao svoj maksimum jer nikad nisam morao boksati na svom maksimumu da bih došao do pobjede. Svakog boksača s kojim sam se susreo sam pobijedio sa svojim “D i C izdanjem”. Nikad čak nisam morao prezentirati niti svoju B verziju. Samo jednom sam iskoristio C+ i to je bilo protiv Diega Corralesa. Nikad nisam morao zagrabiti u svoju torbu s trikovima i biti najbolji Floyd Mayweather. Nisam to morao čak niti za Canela, koji je paklen borac i postati će jedan od najboljih svih vremena.”

Upravo ova samouvjerenost je jedan od razloga onoga što je Floyd Mayweather postao i zašto su njegovi mečevi prodavali najviše prijenosa. I to unatoč tome što ga je većina fanova prozivala dosadnim borcem. Tko zna, možda su svi žudili za mečem gdje bi vidjeli njegovi prvi poraz. Nažalost po njih, nisu ga dočekali.

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI