Floyd Mayweather će se u ponedjeljak odreći svojih pojaseva svjetskog prvaka?!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 03.05.2015 11:32h Autor:

Floyd Mayweather jr

Prema Twitter poruci vrlo dobro obaviještenog TV novinara i boksačkog komentatora Dana Rafaela, Floyd Mayweather jr. će se u ponedjeljak odreći svih svojih vrijednih pojaseva svjetskog prvaka. A nakon noćašnje pobjede protiv Mannyja Pacquiaoa u njegovom vlasništvu su WBA/WBC/WBO titule u velteru i WBA/WBC pojasevi u super velter kategoriji.

Boksački stručnjaci već špekuliraju oko razloga ovakve odluke, ako će do nje zaista doći. Najčešće spominjana teorija jest onda da se Mayweather planira umiroviti nakon rujna i borbe koju je već najavio, a koju mora odraditi pod aktualnim ugovorom s It's Showtime televizijom. Kada bi se odrekao svojih pojaseva, protivnika za posljednji meč u karijeri bi mogao sam birati te bi u odabiru značajnu ulogu, dakako imali, financijski uvjeti, a ne tablice neke od boksačkih organizacija.

Već sada se špekulira da bi Maywather za posljednjeg protivnika u karijeri vrlo vjerojatno volio nekoga od trojca Saul Alvarez, Danny Garcia ili Miguel Cotto. No, valja pričekati ponedjeljak i eventualnu odluku Floyda Mayweathera da se oprosti od onoga što voli najviše na svijetu – a to su njegovi pojasevi svjetskog prvaka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI