Filip Hrgović namjerava umiroviti Corbina: “Najbolji hrvatski boksač? Ne, najbolji sam na svijetu!”

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 23.05.2019 12:14h Autor:

Hrgović vs. Corbin

Filip Hrgović u potpunosti je spreman za meč koji ga u noći sa subote na nedjelju očekuje protiv Gregorya Corbina. Još jednom je potvrdio kako se već sad smatra najboljim boksačem svijeta i kako misli da će se njegov protivnik u nedjelju umiroviti.

Našeg najboljeg boksača, kojeg su upravo tako predstavili, RTL televizija prati u Americi, gdje su od njega uspjeli dobiti par izjava nakon završetka posljednjih treninga. Zatraženo je od Filipa da kratko najavi meč, njegov prvi “preko bare” te ujedno osmi u profesionalnoj karijeri.

“Nisam ja vaš najbolji boksač nego sam najbolji boksač na svijetu”, odmah je dao Hrgović opasku, nakon čega je odgovorio na prvobitno postavljeno pitanje: “Corbina čeka večer nakon koje će ozbiljno razmisliti ostaviti se boksa. On dolazi iza poraza, nakon što je počeo s 15 pobjeda i moguće je kako će nakon ovog poraza prestati baviti se boksom.”

Kompletne pripreme “El Animal” je odradio na Floridi kod svog odnedavno glavnog trenera, Pedra Diaza. Otkako surađuje s njim napredak je neupitan, a zanimljivo je bilo čuti najavu kako je prošao ovaj kamp i što se može očekivati u ringu.

“Kamp je bio odličan, ja se uvijek spremam maksimalno i odradili smo sve što smo trebali. Ovaj kamp je bio drugačiji od ostalih, najviše smo radili na tehnici i sigurno sam bolji boksač nego što sam bio. Vidjet ćete neke stvari koje niste vidjeli do sada”, najavio je.

Nastupiti će Filip u Oxon Hillu, gradiću 20 kilometara od američke metropole. Upitan je što mu predstavlja činjenica da nastupa u gradu gdje su svoj trag ostavili neki od najvećih boksača u povijesti. Hrgović je prepun samopouzdanja odgovorio:

“Mi Hrvati ne padamo pod dojam. Najveći smo ratnici na svijetu, ring je ring gdje god se nalazio. Ovo nije ništa novo za mene. Mogu najaviti jako dobar meč i apsolutno vjerujem u sebe, znam da ću dobro odraditi ovaj meč i u subotu izaći kao pobjednik.”

Sutra nas očekuje vaganje, nakon kojeg će se Filip i Corbin prvi put susresti licem u lice. Meč je na rasporedu u noći sa subote na nedjelju i dio je programa kojeg predvodi 20-godišnji američki supertalent Devin Haney u borbi protiv Antonia Morana iz Meksika.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI