Filip Hrgović: Boks je dobio novu, briljantnu mega zvijezdu

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 01.05.2017 09:34h Autor:

Vladimir Kličko i Filip Hrgović (Facebook)

Hrvatski brončani olimpijac Filip Hrgović prešao je u profesionalni boks, ali još čeka svoj prvi meč. U međuvremenu je sparirao s legendarnim Vladimirom Kličkom koji se pripremao za meč protiv Anthonyja Joshue. U spektakularnom meču na Wembleyju Kličko je poražen, a Hrgović je dao svoj komentar meča.

“Sinoć smo zasigurno gledali jedan od najboljih mečeva u povijesti teške kategorije u svim aspektima plemenite vještine. Dvije različite boksačke škole, dvije različite generacije… Kakav festival boksa. Kraljevska kategorija se napokon vraća tamo gdje joj je i mjesto – na najvišu svjetsku pozornicu. Svaka čast i kapa do poda novom-starom prvaku Anthony Joshui, pokazao je sve odlike pravog šampiona i boks je dobio novu, briljantnu mega zvijezdu s kojom ima zagarantiranu svijetlu budućnost”, napisao je Hrgović na Facebooku.

“Bez obzira na ishod, za mene je u ovom meču Vladimir Kličko moralni pobjednik. Od prve do zadnje sekunde meča bio sam fasciniran odlučnošću i željom da se u 41. godini vrati na krov svijeta protiv strašno opasnog protivnika. Fenomenalno se prilagodio taktički, cijeli meč je vodio borbu i radio baš ono što treba. Jako sam ponosan što sam bar na neki način bio dijelić ovog povijesnog spektakla i meča o kojem ce se još dugo pričati. Atmosfera u teškoj kategoriji zagrijala se do maksimuma. Veselim se prelasku u profesionalce i obećavam vam da će se i mene puno toga pitati”, poručio je Hrgović.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI