Evo reakcija dva suprotstavljena tabora na doping pad Canela Alvareza

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 06.03.2018 12:33h Autor:

Canelo vs. Golovkin

Šteta što je vrlo zanimljiv boksački meč za titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji između Deonataya Wildera i Luisa Ortiza, koji smo pratili proteklog vikenda, vrlo brzo pao u drugi plan jer je medijski boksački eter doslovno zaokupirala mega vijest o padu na doping testu trenutačno najveće PPV zvijezde na svijetu – Saul “Canela” Alvareza.

Podsjećamo kako je Meksikanac pao na supstancu Clembuterol, a o doping skandalu je javnost u ponedjeljak izvijestila njegova promotorska kuća “The Golden Boy Promotions”. Doduše, oni su zajedno s otrkićem doping skandala izvijestili javnost i kako vjeruju da je njihov boksač nevin, odnosno da se dogodila kontaminacija njegove hrane. Točnije njegovog mesa.

Na istu supstancu je bila pozitivna i poveća grupa meksičkih sportaša kroz posljednjih par godina, a nekolicina njih je i uspjela dokazati kako je za pad na doping testu krivo konzumiranje spomenutog mesa. U prilog Canelu ide izjava službene osobe iz WADA organizacije, koja je izjavila kako izmjerene količine supstance odgovaraju onima iz spomenutih slučajeva.

Prva osoba Canelove promotorske kuće Eric Gomez je u utorak za portal BoxingScene potvrdio kako su uvjereni da će slavni boksač biti oslobođen optužbi, a da će se meč protiv GGG-a, koji je zakazan za svibanj, održati prema rasporedu.

“Uvjeren sam u potpunosti da će sve biti u redu. Odradit će još neka testiranja, ali siguran sam da će biti u redu. Pronađen je vrlo malena količina te tvari. Canelo je i dalje u Meksiku, tamo čitavo vrijeme trenira, ali sada će doći u San Diego. Vjerojatno je ova tvar već izvan njegovog organizma”, smatra Gomez koji se također poklonio teoriji da je Canelo žrtva kontaminiranog meksičkog mesa.

“Nažalost za sportaše iz Meksika, oni nemaju striktnu regulaciju hrane i razni aditivi se dodaju bez dopuštenja”, dodao je Gomez koji zaključuje da će se Alvarez vrlo rado podvrgnuti testiranjima sve do datuma meča protiv GGG-a.

“Naravno, Canelo nema nikakve probleme s tim. Pa za svaki meč je bio testiran najmanje deset puta. Govorimo o sportašu koji je ukupno testiran više od 150 puta, uzimali su mu krv, mokraću… Uvijek je bio čist, sve je bilo u redu.”

Svoj stav o Canelovom padu na doping testu je javno izrekla i druga strana – Tom Leoffler iz GGG Promotionsa. On je u kratkoj izjavio za BoxingScene rekao:

“Treba tek vidjeti što će biti konačni ishod ovoga. Abel Sanchez je uvijek toliko inzistirao da se toliko mnogo testira Gennady jer je njegov boks i njegov stil boksa posljedica njegovog spartanskog života i napora koji ulaže. On ne želi dati nikome šansu da sumnja u njegove rezultate. To je njegovo pokazivanje poštovanja sportu kojim se bavi. Uvijek treba znati pravila i po njima se ponašati. Treba tek vidjeti koja će biti Gennadyeva reakcija na pozitivan test Canela.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI