Estrada se revanširao Srisaketu u još jednom spektakularnom meču

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 27.04.2019 17:58h Autor:

Srisaket Sor Rungvisai vs. Juan Estrada

Srisaket Sor Rungvisai i Juan Francisco Estrada odradili su još jedan fenomenalan meč. No, za razliku od veljače prošle godine, ovog puta je sudac podignuo ruku Estradi, koji je tako postao novi svjetski prvak supermuha kategorije po WBC-u i The Ring magazinu.

Nakon što su prošle godine oduševili boksačku svjetsku javnost, Srisaket Sor Rungsivai i Juan Francisco Estrada još jednom su odradili 12 rundi vrhunskog boksa. Forum dvorana u Inglewoodu svjedočila je fenomenalnom revanšu u kojem je El Galo uspio napraviti ono što nije u veljači prošle godine. Nadboksao je fenomenalnog Tajlanđanina i zasluženo uzeo dvije svjetske titulu supermuha kategorije.

Za razliku od prvog meča, gdje je Estrada pokušavao parirati Srisaketu u njegovom tempu, ovog puta je nasrnuo od samog početka. Prvak kao da nije bio spreman na to i prve dvije runde provodi većinom u bježanju i pokušaju kontriranja. No, primao je veliki broj udaraca, što je samo Estradi još više podiglo samopouzdanje. U pauzi između druge i treće runde, izgledalo je kao da Meksikanac ne može dočekati da se meč nastavi. Ipak, na početku treće runde Sor Rungvisao pogađa vrhunski direkt iz kontre i dolazi u kontrolu ritma runde. Očekivalo se kako će tu krenuti izjednačeniji meč, no iduće dvije runde zapravo su bile one koje je Estrada najuvjerljivije dobio. Prije svega se tu misli na kretanje i velik broj udaraca koje je pogađao.

Ništa drugačije nije bilo u nastavku meča niti se činilo da se Estrada umara sve do druge polovice osme runde. Tada je smanjio tempo, a Srisaket tu vidi svoju priliku. Estrada je znao da ima bodovnu prednost i da je najvažnije ne primiti udarac koji bi ga poslao na pod. Pogađao je iz kontre što je trebalo, ali je svjesno prepustio inicijativu dosadašnjem prvaku. Tako je Srisaket uzeo runde od devete do pretposljednje, ali računica je bila takva da mu za pobjedu ili barem izbjegavanje poraza treba posljednja runda ili prekid. Krenuo je po nokaut, no u takvom pristupu je Estrada više pogađao i vrhunski tajming koji je doveo do tih udaraca mu je donio potvrdu pobjede.

Sudačke kartice na kraju su rekle 116-112, 115-113, 115-113 u korist Estrade, koji je već rekao kako je spreman za treći meč. Gledajući što smo vidjeli u prva dva, fanovi neće imati ništa protiv.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI