Ekskluzivno: Zagreb je domaćin K-1 World Grand Prix Finalu!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 24.01.2013 07:30h Autor:

K-1 WGP Finale u Zagrebu

K-1 WGP Finale će se 15. ožujka održati u Zagrebu! Nakon višemjesečnih špekulacija oko održavanja finala najprestižnijeg borilačkog turnira svijeta, odluka japanske promocije je da organizaciju priredbe dobije Fight Channel. Konačni ugovor je sklopljen u srijedu u Zagrebu, a potpisali su ga direktor Fight Channela Orsat Zovko i predsjednik K-1 promocije Mike Kim. Finale će se u Areni Zagreb održati pod nazivom "Fight Channel presents: K-1 WGP Finals".

Ovo je prvi put u povijesti da se završnica ovog turnira održava izvan Japana, a u odabiru grada domaćina hrvatska je metropola nadjačala favorizirani New York. Dakako, veliku ulogu je odigrao i Mirko Filipović koji se u listopadu plasirao na finalni turnir. Ljudi iz K-1 promocije su procijenili da je Cro Cop najveća zvijezda turnira, a domaćinstvo u njegovom gradu je odlična nagrada za sve što je pružio japanskim borilačkim fanovima tijekom sjajne karijere. Drugi važan faktor za dobivanje domaćinstva je bio "Cro Cop Final Fight" koji je održan u ožujku 2012., a koji je produkcijom i organizacijom oduševio čelnike K-1 promocije.

Domaćinstvo K-1 WGP Finala se gledanošću u svjetskim razmjerima i važnošću same priredbe može uspoređivati i s najvećim sportskim događajima ikada održanim u Zagrebu poput Svjetskog rukometnog prvenstva ili Univerzijade.

Detaljnije informacije o priredbi, kao i predstavljanje boraca koji će uz Cro Copa nastupiti u Zagrebu, će biti dostupne na konferenciji za novinare koja će se sljedeći tjedan održati u glavnom hrvatskom gradu.

Marko Petrak
[email protected]

Orsat Zovko i Mike Kim nakon potpisivanja ugovora (Photo by Fight Site)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI