Ekskluzivno: Cro Cop protiv Sergeija Kharitonova na GLORY 17!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 08.05.2014 16:36h Autor:

Cro Cop vs. Kharitonov na Glory 17 Los Angeles

Mirko Filipović će se na narednom Gloryjevom spektaklu – GLORY 17 Los Angeles, umjesto sa Patom Barryjem boriti s legendarnim Prideovcem Sergeijem Kharitonovim. Fight Site vam ekskluzivno donosi potvrdu Cro Copovog menadžera Orsata Zovka koji nam je potvrdio da je meč i konačno dogovoren.

"Zadnjih par dana smo pregovrali oko imena protivnika nakon što je Altetska Kommisija zabranila Pat Barryju nastup. Bilo je u igri i par mlađih, malo manje poznatih imena, no smatramo da je Kharitonov zbog svoje prošlosti i atraktivnosti jako dobar izbor. I Mirko i Kharitonov su bili Pride zvijezde, a sada su dio Gloryja. Na kraju je nađeno rješenje na zadovoljstvo svih strana – Spike TV-a koji će raditi prijenos, Gloryja i boraca", poručio je Zovko za Fight Site.

Legendarni Rus i dalje prilično uspješno kombinira MMA i kick boksing karijeru iako je u posljednje vrijeme puno koncentriraniji na Glory čiji je član još od 2011. Od tada je odradio šest mečeva te je ubilježio četiri pobjede i dva poraza. Od njega su bolji bili aktualni prvak Rico Verhoeven i Brazilac Anderson Silva, a Kharitonov je uspio svladati i borce poput Mighty Moa, Daniela Sama i Jerome Le Bannera. Zanimljivo, Kharitonov je svoj kick boksing debi odradio 2009. na K-1 WGP kvalifikacijama kada je poražen od jednog od najboljih kick boksera današnjice – Rumunja Daniela Ghite.

Rus je ipak svoje najslavnije dane proživio u legendarnom Prideu gdje se borio od prvog turnira te slavne promocije pa sve do Pridea 33 2007. Kharitonov je u Japanu svladao i imena poput Semmyja Schilta, Pedra Rizza, Fabricija Werduma, Alistaira Overeema i Mikea Russowa, a u ring je ulazio i s Antonijom Rodrigom Nogueirom i Alexanderom Emelianenkom.

2011. je sudjelovao na Strikeforceovom HW Grand Prixu te je već u prvom kolu nokautirao bivšeg UFC prvaka Andreija Arlovskog. U polufinalu je od njega bio još jedan bivši UFC šampion – Josh Barnett.

Za vrijeme Pridea često se špekuliralo o dvoboju Cro Copa i Kharitonova, no meč na koncu nikada nije bio realiziran. Danas vodeća svjetska kick boksing promocija se pobrinula da se ta greška ispravi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI