Ekskluzivno – Badr Hari za Fight Site: Dolazim uzeti naslov, Hrvatska je novi početak moje karijere!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 03.03.2013 10:04h Autor:

Badr Hari

Badr Hari je bez ikakve sumnje najveća svjetska kick boks zvijezda. Njegov beskompromisni stil, nevjerojatna moć nokautiranja protivnika, ali i nepredvidiva narav, osigurali su mu ogroman broj fanova diljem zemaljske kugle. S toga ne čudi da je K-1 WGP Finale u Zagrebu, koje nas očekuje za nešto manje od dva tjedna, dobilo dodatnu dimenziju njegovim nastupom.

U ekskluzivnom razgovoru za Fight Site, Hari je najavio dolazak u Zagreb i uzimanje onoga što mu nedostaje da bi zaokružio ionako sjajnu karijeru – pojas K-1 WGP pobjednika. Marokanac poručuje: Ja sam taj koji osvaja naslov!

Senzacionalna vijest je gotovo šokirala svijet kada smo saznali da ćete se boriti na K-1 WGP Finalu u Zagrebu. Kako je zapravo došlo do ovakvog obrata?

"Da, iznenada se otvorila mogućnost da nastupim na K-1 WGP-u i organizatori su me molili da uskočim. Iako je ostalo vrlo malo vremena za  pripremu, odlučio sam sudjelovati u ovom trenutku i uskočiti u turnir. To je otprilike to…"

Već ste bili u samomu finalu Finala. Ovaj put je situacija malo drugačija s obzirom na okolnosti. Kako vidite svoje šanse za osvajanjem ovog prestižnog turnira?

"Vrlo je jednostavno – da ne vjerujem u sebe i da mogu pobijediti, ostao bih doma i ne bih niti nastupio u Zagrebu. Dolazim uzeti naslov K-1 WGP prvaka što niti jednom borcu iz Maroka nije pošlo za rukom. Bit ću prvi".

Hoćete li imati dovoljno vremena za pripremu i, ono što je bitno, vraćanje dijela izgubljenih kilograma?

"Teško je reći, vrijeme će pokazati. Ja vjerujem u sebe i svoje mogućnosti u ovom trenutku. Vrlo sam motiviran, a kako mi trener uvijek govori – ti živiš za izazove i uživaš u njima. Mislim da sam sve rekao", objašnjava Hari i dodaje:

"Što se tiče moje težine… ako me dobro služi sjećanje, a služi me, oduvijek sam nokautirao ljude, neovisno o tome koliko sam bio težak. Sve je u vašoj kvaliteti. Ona je ta koja vam donosi uspjeh i koja mi plaća račune, a ne težina."

Kako ocjenjujete kvalitetu čitavog turnira? Teško je predvidjeti bilo koji dvoboj?

"Nikada u karijeri se nisam obazirao na protivnike i njihove kvalitete. Uvijek se fokusiram na sebe i ono što ja mogu ponuditi."

Dobro, tko je onda po vama favorit za osvajanje?

"Glupo i neozbiljno je podcijenjivati bilo kojeg protivnika. No, jednako tako nije dobro niti precijeniti onoga s kim se boriš. To je moj odgovor…"

Već ste jednom nastupili u Hrvatskoj, sada se mnogo godina kasnije vraćate…

"Prvi put kada sam bio u Hrvatskoj bilo je to također u ožujku. Nastupio sam u Karlovcu. Sjećam se da se radilo o prvoj borbi nakon što sam otišao iz Chakkuriki dvorane. Može se reći da se radilo o prvom meču mog novog poglavlja u karijeri. Sada, nakon što je prošlo toliko godina i nakon što se toliko toga izdogađalo, ponovno se vraćam u Hrvatsku i ponovno počinjem svoju karijeru. Nekako se krug zatvorio i to mi je posebno drago."

Marko Petrak
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI