Eddie Hearn prokomentirao meč Wildera i Furya

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 25.08.2018 10:38h Autor:

Joshua, Hearn i Parker (foto: E. Hearn Instagram)

Vodeći čovjek britanske boks scene, Eddie Hearn, iznio je svoje mišljenje o potencijalnom meču Deontaya Wildera i Tyson Furya te što on znači za njegovog najpoznatijeg klijenta, Anthonya Joshuu.

Hearn je dao nekoliko izjava ekipi s Fighthypea, a glavna je tema bio upravo najavljeni meč Deontaya Wildera i Tysona Furya, koji još uvijek čeka svoj datum. Po mišljenju Hearna, još uvijek nije sigurno hoće li do meča doći. On čak u to sumnja, a mnogi vjeruju kako bi mu laknulo da se to ne dogodi. Ipak, on kaže suprotno.

“Imam svoje razloge zašto sumnjam da će se taj meč dogoditi. No, nadam se da hoće. Da smo mogli birati protiv koga da se Wilder bori, da bi borba protiv Joshue još više narasla, to bi svakako bio Fury”, rekao je Hearn, koji je na kraju ugovorio meč Anthonya Joshue i Aleksandra Povetkina, nakon što se s Wilderom nikako nisu uspjeli dogovoriti. Ipak, vjeruje da bi nakon meča Furya i Wildera to mogli biti lakše, posebno ako do pobjede dođe Wilder, kao što Hearn zapravo očekuje.

“Mislim da to nikako nije dobar meč za Furya, budući da on još uvijek nije došao na pravu razinu i nije pohvatao sve što treba. Vjerojatno će dobiti 20 milijuna dolara za taj meč, ne vidim drugi razlog zašto bi inače prihvatio. Ili možda jednostavno vidi nešto što mi ne. Ja mu želim sreću i to je dobra borba za cjelokupnu tešku kategoriju. Ukoliko Wilder pobijedi i usput ostvari dobre brojke prodaje prijenosa, to svakako podiže njegovu vrijednost oko meča protiv Joshue. On je i dalje vlasnik samo jednog pojasa, no pobjedama nad Ortizom i Furyem bi sigurno vrijedio više. Fury je odličan boksač, vrlo vješt boksač, no ne vidim ga kao pobjednika u meču protiv Wildera”, procijenio je “alfa i omega” britanskog boksa šanse jednog i drugog te je rekao što to znači za njegovo stranu.

Unatoč tome što mnogi smatraju kako bi spomenuti meč zapravo bio šamar za Hearna i njegove ambicije u teškaškom boksu, odnosno da će se ovime u potpunosti maknuti fokus s Anthonya Joshue, barem dok se ovaj meč ne održi, on vjeruje da će tu zapravo moći izvući poslovnu dobit.

“Netko mi je rekao kako mora da sam uništen zbog meča Wildera i Furya, a zapravo je potpuno suprotno. Ja sam u sedmom nebu, jer nakon ovog meča ćemo moći utrostručiti ili čak učetverostručiti cifru oko Joshuinog meča protiv Wildera. Wilder će također više zaraditi, mislim kako je to dobitna situacija za svakoga od nas”, rekao je, a na nama je da mu apsolutno vjerujemo, jer je već više puta dokazao koliko je sposoban i što može učiniti oko promocije nekog boksačkog meča.

Također smatra kako još uvijek nije kasno za meč Joshue i Wildera, čak da bi možda bilo i prerano da su ga već dogovorili. Mislim da će do meča doći na vrijeme, odnosno da se neće dogoditi situacija s jednim drugim velikim okršajem kojeg je onda i spomenuo.

“Joshua još uvijek nije dosegao svog vrhunac. Wilder je trenutno upravo i još uvijek ne pokazuje znake opadanja. Meč Mayweathera i Pacquiaoa se dogodio pet godina prekasno, unatoč tome što je postigao maksimalnu prodaju. No, to nije ono što zanima fanove. Mi bismo ovaj meč možda mogli napraviti i prerano. Zbog toga se nadam da će se dogoditi meč Wildera i Furya te da će time ovo sve samo rasti. Mi svakako time samo dobivamo.”

Joshua protiv Povetkina boksa 22. rujna, dok se za Furya i Wildera spominje početak studenog kao najbolja moguće opcija. Zanimljivo, čini se kako Hearn za taj isti datum planira organizirati meč Tonya Bellewa i Oleksandra Usyka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI