Eddie Hearn otvoreno Furyu ponudio meč protiv Joshue

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 15.01.2019 12:35h Autor:

Anthony Joshua i Eddie Hearn

Vodeći britanski boksački promotor u ovom trenutku, Eddie Hearn, trenutno vodi veliku borbu oko idućeg meča svog najvrjednijeg pulena. U pitanju je Anthony Joshua, za kojeg se još uvijek ne zna protiv koga će odraditi idući meč. Hearn je tako sada meč otvoreno ponudio Tysonu Furyu.

Hearn je zapravo bio nespreman zatečen čim je dogovoren prvi meč Deontaya Wildera i Tysona Furya. Sve do tada je on pregovarao s Wilderovim timom te iste lomio na temu financijske podjele dobiti. Nakon što se dogodio meč za koji on nije vjerovao da je moguć, dogodilo se i ono čega se bojao. Boksačka javnost zainteresirala se za Furya i Wildera, a Joshua je odjednom završio u drugom planu, unatoč tome što je on taj koji nosi tri od četiri elitna pojasa.

Kako se zanimanja oko meča Furya i Wildera, nakon što se borili prvi put, nije smanjilo nego je sada vjerojatno još veće, Hearn i Joshua su u problemima. Spomenuta dvojica boksača imaju namjeru organizirati revanš, a čini se kako su pregovori već u tijeku. To Joshuu onda ostavlja na opcijama poput Dilliana Whytea ili Jarrella Millera, što nikako nije meč kojim se može konkurirati tom dvojcu. Upravo zbog toga Eddie Hearn povlači i naoko očajničke poteze.

“Da Wilder želi meč, vjerojatno bismo već razgovarali. Oni nam se nisu niti javili. Napravili smo ponudu, napravili smo podjelu novca. Napravili smo sve što možemo da bismo ugovorili taj meč. No, čini mi se kako su trenutno puno veće šanse za meč protiv Tysona Furya. To je čovjek koji zna da može dobiti ovaj meč ukoliko ga želi. Razgovarali smo i dao sam mu dao znanja. Ukoliko se Fury želi boriti protiv Anthonya Joshue, to se može dogoditi 13. travnja”, rekao je Hearn britanskim medijima.

U pitanju je datum za koji Joshua ima rezerviran Wembley stadion, no trenutno je problem pronaći protivnika uz kojeg će ga moći napuniti. Nakon Vladimira Klička i Josepha Parkera, Dillian Whyte se ipak čini kao korak u nazad po tom pitanju. No, Joshuu je tu doveo upravo Eddie Hearn, koji je krivo procijenio situaciju. Sada svom prvaku, koji također ima problem kritika njegovog sve više kalkulantskog stila boksa, mora vratiti poziciju na kojoj je bio prije otprilike pola godine. Jer, malo znače tri od četiri elitna pojasa, ako se teškaški meč koji sve zanima odvija bez Joshue u njemu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI