Eddie Hearn dolazi u Ameriku s ugovorom koji bi mogao zauvijek ubiti PPV

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 11.05.2018 21:34h Autor:

Tony Bellew i Eddie Hearn

Alfa i omega britanskog boksa, Eddie Hearn, potpisao je ugovor koji bi njegovu promotorsku agenciju trebao baciti na globalnu scenu, ali također ugovor koji bi mogao dovesti do problema za PPV platformu.

Hearnova promotorska kuća, Matchroom Boxing, odlazi u Sjedinjene Američke Države kroz suradnju s jednom drugom britanskom kompanijom, Perform Group. U pitanju je medijska sportska kompanija, a Hearn je slikovito opisati kako su potpisali ugovor od milijardu dolara. Perform Group je vlasnik DAZN servisa, giganta na području “streaminga” sportskih evenata. Zapravo, u pitanju je ugovor vrijedan 739 milijuna dolara, kojim će se 16 boksačkih manifestacija, u Hearnovoj organizaciji i produkciji, odvesti u SAD. Ugovor je potpisan na vrijeme trajanja od osam godina.

Hearn je već neko vrijeme radio na pronalasku pravog partnera za odlazak preko “velike bare” i nigdje nisu žurili. U međuvremenu je izgradio svoj posao na način kakav je rijetko viđen u boksu te je u potpunosti preuzeo britansku boksačku scenu, koja je zapravo glavna scena cijele Europe, uključujući Njemačku, gdje je glavni Sauerland s kojim Hearn ima blisku suradnju. Da bi sve bilo još impresivnije, treba spomenuti činjenicu da Eddie Hearn ima tek 38 godina te da je u ovoj posao ušao prije samo osam godina, preuzevši očevu agenciju, koja tada nije bila među jačima na području Velike Britanije.

Ono što je najzanimljivije oko ovoga posla, je to da niti jedan od ovih evenata neće biti PPV, odnosno neće se koristiti platformom koja je u potpunosti preuzela američki boksački sport i zapravo se još jedino kod nje kvalitetno drži. Umjesto PPV-a, pravo gledanja ovih evenata imati će pretplatnici DAZN platforme, koji će tako odmah dobiti sve evente koje će Matchroom u godini organizirati. DAZN trenutno u Njemačkoj i nekim drugim europskim državama košta od 10 eura mjesečno, a očekuje se takva otprilike cijena i za američko tržište. Cijene PPV prijenosa najvećih boksačkih mečeva trenutno se u Americi kreću između 60 i 99 dolara, koliko je koštao prijenos McGregora i Mayweathera.

Ukoliko sam zanima što je još Eddie Hearn rekao o ovome poslu koji mnogi nazivaju najvećim poslom u povijesti boksa, pogledajte video ispod teksta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI