Dustin Jacoby: Glory 14 početak je mog puta prema naslovu prvaka

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 05.03.2014 11:37h Autor:

Dustin Jacoby

Dustin Jacoby svoj je put prema turniru izazivača u srednjoj kategoriji, koji će se održati u subotu 8. ožujka u zagrebačkoj Areni, započeo sjajnom izvedbom na prvom turniru pod nazivom Road to Glory. U turniru osam boraca u jednoj je večeri otkrio svoj sjajan talent u dobio priliku u Gloryju. Stigao je kao zamjena i nokautirao tri protivnika.

Sad je među četiri izabrana borca koja će na turniru izazivača tražiti priliku da se bore za naslov. U polufinalu protivnik će mu biti Brazilac Alex Pereira koji iza sebe na brazilskoj kickboks sceni ima odličnih rezultata, ali i profesionalno boksačko zaleđe. Pereira je nokauter i veliki izazov za Jacobyja.

"Spremam sam ići na sve ili ništa protiv Pereire. Bivši je boksač s odličnim rukama, ali ja volim izazove. Želim testirati svoje ruke protiv njega. Ima veliku snagu u rukama i morat ću na to pripaziti.", rekao je uoči borbe Jacoby.

"No, mora znati da i ja znam uzvratiti i da ću u ring donijeti sve što imam. Biti će to dobra borba."

U slučaju pobjede čeka ga pobjednik meča između Jasona Wilnisa i Sahaka Parparyana.

"Obojica su dobri momci i solidni borci. Nisam se posebno pripremao niti za jednog od njih jer u ovom trenutku isključivo razmišljam o svojoj prvoj borbu. U finalu će bolji pobijediti, a ja ću biti taj koji će ostati na kraju na nogama i s rukama u zraku. To je moj cilj."

Motiva mu kao i ostalim borcima na turniru ne manjka.

"Pobjednik turnira dobiti će priliku boriti se za naslov. To je sjajan motiv za sve, a Glory 14 je početak puta prema naslovu prvaka."

Jacoby je posljednjih šest tjedana proveo u Nizozemskoj gdje se s nizozemskim kickboksačima pripremao za nastup na Gloryju 14.

"Treninzi su prošli odlično. Bilo je odličnih boraca s kojima sam odradio teške sparinge. Trenirali smo dva puta dnevno i radio sam s momcima koji su potpisali za Glory ili su na toj razini. Mogu vam reći da za te sparinge možete prodavati ulaznice. Vjerujte mi, ne šalim se. Tamo se čudesno radi.", rekao je Jacoby koji je spreman za nastup u Areni.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI