Drugi sparing partner ima drugu priču: Jasni pobjednik sparinga je bio – Conor McGregor!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 10.08.2017 09:59h Autor:

nintchdbpict000343448129

Nakon što je ljut i uvrijeđen otišao iz trening kampa u Las Vegasu, Paulie Malignaggi je odlučio olakšati dušu pa posljednjih nekoliko dana provodi pojavljujući se u raznim medijima i istini na volju, “pljujući” po McGregoru i njegovom boksu. No, je li situacija na sparingu zaista bila takva kakvu ju bivši svjetski boksački prvak prikazuje? Ili je Malignaggijev ego malo previše stradao pa je odlučio svoje priče dodatno “zabiberiti” stvarima koje nisu baš 100 posto istinite? Jedan drugi McGregorov sparing partner tvrdi upravo to – Malignaggi je bio taj koji je bio lošiji u oba sparinga, a ne McGregor!

Radi se o mladom Tiernanu Bradleyju, koji je u intervjuu za The Irish News progovorio o sada već mitskom sparingu na kojem se i sam nalazio. Ne samo da je gledao sparing, nego je Malignaggiju bio u kutu.

“Svaki put kada bih se zadnjih par dana logirao na društvene mreže, samo bih vidio Paulieja kako priča jedno ili priča drugo. Znamo svi da je Paulie jako dobar u pričanju, ali čak i on mora biti iscrpljen od ovoliko intervjua. Već je prošlo tjedan dana od kada je napustio kamp i žao mi je što je do toga došlo. Iako je bio tek desetak dana u kampu, Paulie je bio zabavan tip i bilo je lijepo družiti se s njim. No, s obzirom da sam bio prisutan čitavo vrijeme, neke stvari koje je posljednjih dana rekao u javnost su me ipak iznenadile”, tvrdi Bradley.

Upitan o ishodu samog sparinga i kako su se stvari na njemu događale, Bradley odgovara:

“Ja sam bio u Paulievom kutu za vrijeme sparinga, to je bio drugi put da su se sudarili nakon što je i prvi sparing bio žestok. Samo ću reći da bi bilo zanimljivo da video tog sparinga izađe u javnost nakon što sve završi. Kada spariraš, nekada misliš da bolje stojiš nego što je to zapravo slučaj, ali kasnije kada gledaš snimku shatiš neke stvari. To sam i sam doživio. Kasnije kada bih gledao iste sparinge shvatio bih što sam radio krivo, vidio bih neke udarce koje sam primio, a nisam niti shvatio da sam ih primio.”

“Conor je bio vrlo profesionalan. Paulie je pokušavao s provokacijama i dobivao je udarce. Conor je tek u nekim trenucima odgovarao na provokacije. Njegov plan je i da mentalni dio igre dovede do savršenstva, da mora znati kada može pričati, a kada treba šutiti. To nije bio sparing u kojem je jedan boksač bio puno bolji, ali smatram da je bilo jasno kako je ukupni pobjednik tog sparinga Conor McGregor. Bio je vrlo miran, profesionalan, iskren i stvarno me impresionirao taj dan”, tvrdi Bradley.

Mladi boksač je opisao i trenutak kada je Paulie saznao za fotografije koje su iscurile sa sparinga. Ne sjeća se da je Malignaggi bio uzrujan do te mjere da bi se suočio s McGregorom.

“Definitivno jest bio ljut, pokazivao nam je svoj telefon i pitao nas je: ‘koji kurac?’ Čudno je to što Conoru to nije rekao u lice kada je on došao u svlačionicu. Nije to čak niti spomenuo iako su pričali međusobno. Kada smo se vraćali prema kući zamolio nas je da ga odbacio odmah jer smo planirali ići u nabavku hrane. Vidjelo se da mu je nešto u glavi i da razmišlja intenzivno o nečemu. Ostavili smo ga u kući i vratili se nakon kupovine poslije 45 minuta, a on je već bio otišao. Samo je ušao u kuću, spakirao stvari i izašao.”

“Ako pričamo o nokdaunu, svatko neka zaključi sam za sebe što se dogodilo, no na koncu će izaći snimka sparinga, ako će to nekome to biti bitno. Vidio sam da ljudi na društvenim mrežama govore da se radilo o guranju prema govoru tijela boraca i samog suca Corteza. Mogu vam odmah reći da Cortez nije niti vidio situaciju koja je dovela do toga da je Paulie na podu. On to nije vidio. Ovaj kamp nema veze s Pauliejem. Kada smo u dvorani koncentriramo se na Conora, pripremamo ga. Taj dan sam i ja lagano sparirao s njim nakon što je Paulie otišao i sve je bilo normalno. Kao da se ništa nije dogodilo. Gledajte to nije Big Brother, to je trening kamp i to je sve na što smo koncentrirani”, zaključuje Bradley.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI