Doumbe detronizirao Holzkena, Sitthichai obranio titulu u lakoj

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 11.12.2016 00:59h Autor:

Sittichai Sitsongpeenong

U sjeni meča Rica Verhoevena i Badra Harija, održan je cijeli Glory 36 event u Oberhausenu, gdje su u prvom planu bile dvije borbe za naslov prvaka. Onaj u velteru dobio je novog vlasnika pojasa, a to je Cedric Doumbea, dok je Sittichai Sitsongpeenong u još jednoj drami obranio titulu lake kategorije.

Sunaslovna borba glavnog dijela programa bila je ona u kojoj je Nieky Holzken, po mnogi najbolji pound for pound kickboksač svijeta, branio titulu prvaka u velter kategoriji protiv Cedrica Doumbea. I bio je to sjajan meč u kojem je Holzken naletio na vrlo raspoloženog mladog borca, koji me impresionirao brzinom i kvalitetom selekcije udaraca, ali isto tako i svojim “showmanshipom” kojim je zabavljao publiku te usput i iritirao prvaka.

U prvoj smo rundi vidjeti poznatog Nieky Holzkena koji je impresionirao eksplozivnošću i brzinom udaraca na koje Doumbe u početku nije imao odgovora. Ipak, u drugoj rundi se francuski Kamerunac opustio te je počeo preuzimati kontrolu ritma meča, a odličnim serijama je vjerojatno i došao do runde. Treća i četvrta runda su one koje su odlučile ovaj meč. Holzken je kontrolirao sredinu i dojam je da je pogađao razornije udarce, no Doumbe ih je puno više “bacao”, a isto tako više i pogodio. Peta runda ponovno je pripala Holzkenu te se sudačkim karticama pristupilo u situaciju gdje su dvije runde bile očite za prve, jedna za izazivača, a dvije je teško bilo procijeniti.

No, četiri suca su smatrala kako je Doumbe napravio dovoljno u te dvije da postane novi prvak, dok je Holzkenu pripala odluka jednog suca, nedovoljno da i po peti puta u nizu obrani titulu Glory prvaka. no, ovo sigurno nije gotovo i nema sumnje kako će se ova dva sjajna borca ponovno sastati.

Titula u lakoj kategoriji i dalje ostaje u Tajlandu, a njen vlasnik je Sitthichai Sitsongpeenong. Vrlo je uzbudljiv bio njegov meč protiv Marata Grigoriana, no svih pet rundi moguće je prokomentirati na isti način. Sitthichai je kontrolirao ritam i pogađao razne kombinacije udaraca, dok je Grigorian tražio onaj kojim bi prvaka nokautirao. To mu je dva puta umalo i uspjelo, no njegovi udarci nisu sadržali dovoljno snage ili kombinacije dovoljno udaraca, da bi Tajlanđanina završili. Četiri suca s razlogom su pobjedu dali dosadašnjem prvaku, koji impresionira svojom tehnikom i njegovi mečevi uistinu su prekrasni onima koji se detaljnije razumiju u ovaj sport. Ipak, nekada bi ga nedostatak želje za nokautom mogao koštati pobjede. Ovog puta to nije bio slučaj, no laka kategorija je prepuna izazivača koji samo čekaju svoju priliku.

Teškaški okršaj održali su Jamal Ben Saddik i Ismael Londt, a za razliku od onog glavnog susreta Nizozemkca i Marokanca, ovdje je slavio marokanski borac. Ben Saddik je bio bolji kroz cijeli meč, ali u trećoj rundi je to potpuno potvrdio, kad je najveće iznenađenje bilo što je Ismael Londt ostao na nogama. No, samo je dočekao sudačku odluku koja je u potpunosti otišla u korist Ben Saddika.

Tiffany Van Soest osvojila je turnir četiri kickboksačice u superbantam kategoriji te je time izborila napad na titulu, dok su meč za pamćenje odradili Michael Duut i Danyo Ilunga. Nakon tri runde neprestane akcije, suci su dosudili ekstra rundu, nakon koje je pobjede pripala Michaelu Duutu.

Glory 36 – Rezultati

Rico Verhoeven def. Badr Hari – TKO (R2 1:22)
Cédric Doumbé def. Nieky Holzken – podijeljena sudačka odluka
Jamal Ben Saddik def. Ismael Londt – jednoglasna sudačka odluka
Tiffany van Soest def. Amel Dehby – jednoglasna sudačka odluka

Sitthichai Sitsongpeenong (c) def. Marat Grigorian – podijeljena sudačka odluka
Dylan Salvador def. Hysni Beqiri – jednoglasna sudačka odluka
Fabio Pinca def. Mosab Amrani – podijeljena sudačka odluka
Hysni Beqiri def. Antonio Gomez – jednoglasna sudačka odluka
Dylan Salvador def. Anatoly Moiseev – jednoglasna sudačka odluka

Michael Duut def. Danyo Ilunga – odluka nakon ekstra runde
Harut Grigorian def. Danijel Solaja – TKO (R1 1:01)
Amel Dehby def. Isis Verbeek – jednoglasna sudačka odluka
Tiffany van Soest def. Jessica Gladstone – jednoglasna sudačka odluka
Tyjani Beztati def. Andrej Brühl – jednoglasna sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI