Donedavno najbolji kickboksač svijeta uskočio kao zamjena u polufinale Svjetske boksačke serije

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 21.02.2018 17:42h Autor:

Callum Smith i Nieky Holzken

Ozljeda Jurgena Braehmera dovela je do toga da su organizatori Svjetske boksačke serije bili prisiljeni pronaći zamjenskog protivnika Callumu Smithu, u posljednjem polufinalu turnira. Odlučili su se za donedavno najboljeg pound4pound kickboksača svijeta, Niekya Holzkena, iza kojega je i impresivan boksački skor.

Nažalost, Arena u Nurnbergu neće imati priliku pozdraviti svog junaka i pravu njemačku boksačku legendu, Jurgena Braehmera (49-3). 39-godišnjak je odustao od mirovine upravo zbog ovog turnira, a u prvom kolu je bio uspješan protiv Roberta Branta te je očekivao kako karijeru može završiti nastupom u finalu. Nažalost, možda mu je meč protiv Branta i posljednji u karijeri, ako se bude pridržavao namjere da se na ovom turniru umirovi. Ozlijedio se u tjednu meča te su organizatora bili prisiljeni pronaći novog protivnika za Smitha.

Oni ovdje nisu posegnuli prema nekome od četvorice boksača eliminiranih u prvom krugu, nego je njihov izbor pao na Niekya Holzkena (13-0, 10 KO). 34-godišnji Nizozemac više je poznat iz kickboxinga, gdje držu fantastičan skor 90-14, a gotovo cijelo vrijeme dok je držao Glory titulu velter kategorije (veljača 2015. do prosinac 2016.) na većini svjetskih pound4pound ljestvica nalazio se na prvom mjestu. Bez titule je ostao porazom kontroverznom podijeljenom odlukom protiv Cedrica Doumbea, a također podijeljenom odlukom je poražen i u revanšu. Niz od tri poraza u Gloryu postavio je u prosincu, kad je u Rotterdamu poražen od Alima Nabieva. Što se tiče boks karijere, posljednji meč imao je prije samo dva i pol tjedna, a protiv vrlo dobrog Viktora Polykova iz Ukrajine slavio je nokautom u drugoj rundi. BoxRec ga rangira na 23. mjesto na svijetu u ovoj kategoriji.

Callum Smith (23-0, 17 KO) svakako ostaje favorit ovog meča, kao što je bilo i protiv Braehmera. Fenomenalni 27-godišnjak iz Liverpoola do sada ima briljantnu karijeru, a glavna karakteristika njegovog boksa je fantastično korištenje njegovih 191 centimetara visine. Na tom polju prednost će imati i protiv Holzkena, koji je devet centimetara niži od Britanca. Pobjednik ovog meča u finalu će se boriti protiv Georgea Grovesa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI