Doktor Petrosyan održao lekciju Kyshenku

K1 / Boks 25.03.2012 01:01h Autor:

Petrosyan i Kyshenko

Fight Code novu je sezonu Dragons turnira za borce do 72.5 kilograma otvorio u Milanu. No, zanimljiviji od dvije eliminacijske borbe bio je glavni meč večeri – okršaj između Giorgia Petrosyana i jednog od najboljih pet u kategoriji, Ukrajinca Artura Kyshenka.

Talijan je još jednom potvrdio da je najbolji kick bokser današnjice izvedbom koja opravdava nadimak Doktor. Petrosyan je kontrama konstantno pogađao Kyshenka koji tijekom cijelog meča nije zadao nijedan pravi udarac, ne uspijevši pratiti sjajno kretanje svog protivnika. Petrosyan je toliko isfrustrirao svog protivnika da se Kyshenko dvaput bacio na pod, a kasnije i okrenuo leđa tijekom borbe. Na kraju 26-ogodišnji Petrosyan slavio je jednoglasnom odlukom sudaca i ostvario 74. pobjedu u karijeri u kojoj ima samo jedan poraz.

Nakon prvih mečeva šesnaestine finala Dragons turnira dalje su prošli Marokanac Mustapha Haida i Ukrajinac Enriko Gogokhia. U prvom eliminacijskom meču Haida je odlukom svladao Turčina Hunkara Kilica, da bi potom Gogokhia nakon samo četrdesetak sekundi prve runde direktima u tijelo slomio Brunu Franchija.

U Milanu je, pred 15 tisuća gledatelja nastupio i pobjednik prošlogodišnjeg turnira do 72.5 kg Jury Bessmertny. Bjelorus je još jednom oduševio svladavši prekidom u trećoj rundi Rumunja Cristiana Mileu. Bessmerty je tako nastavio munjeviti uspon u prvu ligu svjetskog kick boksa. U manje od godinu dana pobijedio je Armena Petrosyana dvaput, Sudsakorna Sor Klinmeeja i Gagu Dragu.

Još jedan atraktivni nastup pružio je Švicarac Yoann Congolo koji je u zadnjim sekundama meča tehničkim nokautom svladao Davidea Moscu. U prvoj borbi večeri Talijan albanskog podrijetla Iulian Imeri jednoglasnom je odlukom pobijedio Filipa Hryeniewickiog.

Rezultati:

67kg: Iulian Imeri def. Filip Hryeniewicki (jednoglasna sudačka odluka)

85kg: Yoann Kongolo def. Davide Mosca (TKO, sudački prekid, R3)

72.5kg: Yury Bessmertny def. Cristian Milea (TKO, R3)

72.5k: Mustapha Haida def. Hunkar Kilic (jednoglasna sudačka odluka)

72.5kg: Enriko Gogokhia def. Bruno Franchi (KO, R1)

70kg: Giorgio Petrosyan def. Artur Kyshenko (jednoglasna sudačka odluka)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI