Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Dogovoren meč Usyka i Gassieva! | Fight Site

Dogovoren meč Usyka i Gassieva!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 01.07.2018 11:11h Autor:

Usyk vs. Gassiev

Oleksandr Usyk i Murat Gassiev ipak će odraditi svoj meč finala World Boxing Super Series turnira lakoteške kategorije, nakon što su se obje strane uspjele usuglasiti i dogovoriti. Pobjedniku će pripasti sva četiri elitna pojasa, a Gassiev je uspio izboriti privilegiju da se meč održi na njegovom domaćem terenu, u Rusiji.

Usyk i Gassiev sastati će se 21. srpnja u dvorani unutar olimpijskog kompleksa u Moskvi. Tako je jasno da je ruski lobi jednostavno bio previše snažan te je Usyk morao pristati na ono što je najmanje želio, a to je borba na gostujućem teritoriju, ukoliko želi postati apsolutni prvak kategorije i osvajač Muhammad Ali trofeja.

Ovaj meč je zapravo trebao biti održan 11. svibnja u Saudijskoj Arabiji, no Usykova ozljeda dovela je do odgađanja. Tim koji stoji iza Gassieva je to iskoristio da bi počeli raditi na drugim uvjetima, gdje je glavni bio taj da se meč održi u Moskvi. Usyk u početku nije imao nikakve namjere prihvatiti nešto tako, uvjeren da u Rusiji neće imati niti približno jednako uvjete, a čak je izražavao strah oko toga da bi mogao biti sabotiran na razne načine tijekom nekoliko dana prije borbe, odnosno nakon dolaska u Rusiji, sve s ciljem da ga se pokuša uznemiriti i izbaciti iz fokusa meča. Ipak, kako su dani pregovora prolazili te su se čak pojavljivale informacije o zamjenskom protivniku pa čak i oduzimanju dva pojasa koja su trenutno kod Ukrajinca, tako je on kroz izjave bio sve bliže tome da na kraju pristane na ovo što je danas postalo službeno.

Kroz dosadašnji tijek turnira, Gassiev (26-0, 19 KO) osvojio je IBF i WBA pojaseve, dok su kod Usyka (14-0, 11 KO) WBC i WBO. Pobjednik će postati prvi apsolutni prvak lakoteške kategorije u povijesti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI