Dogovoren meč Pacquiaoa i Bronera, uskoro poznat i datum održavanja

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 14.11.2018 21:01h Autor:

Manny Pacquiao (Facebook)

Manny Pacquiao i Adrien Broner sve su dogovorili i sigurno je kako će se sučeliti u ringu. Kada i gdje, saznati ćemo u ponedjeljak, nakon što odrade press konferenciju.

Zapravo, očekuje se kako bi se njih dvojica trebali sučeliti 19. siječnja u Las Vegasu te su se pojavile neke informacije kako je MGM Grand Arena za taj datum rezervirana upravo od Pacquiaovog promotora. No, to bi trebalo postati službeno tek u ponedjeljak, kada njih dvojica izađu pred novinare u New Yorku, a isto to će uraditi i dan kasnije u Beverly Hillsu.

39-godišnji Pacquiao (60-7, 39 KO) tim će putem braniti WBA regular titulu velter kategorije, koju je ove godine osvojio pobjedom protiv Lucasa Matthyssea. Bio je to meč u kojem je bivši prvak šest različitih divizija izgledao sjajno te je podsjetio na dane kada je vladao svjetskim boksom, odnosno kada je bio po mnogima i najbolji boksač svijeta. Trenutno je u fazi da bi mu svaki mogući poraz mogao biti i onaj ključni, odnosno onaj nakon kojeg bi otišao u konačnu boksačku mirovinu. No, dok je tu pojas, Mannya bismo svakako trebali gledati.

S druge strane stajati će mu puno mlađi boksač, ali također boksač koji je svoje najbolje dane već ostavio iza sebe. Nekadašnjem prvaku u četiri različite kategorije, Adrienu Broneru (33-3-1, 24 KO), je 29 godina, no već neko vrijeme ne može pronaći pravu formu. Mnogi bi rekli da je to zbog previše uživanja u životu izvan sporta, kojeg mu je sportski uspjeh donio. Zapravo, sve je krenulo porazom od Shawna Portera 2015. godine. Osvojio je nakon toga WBA titulu superlake kategorije, no izgledao je loše u meču protiv Khabiba Allakhverdieva, a ništa bolje nije izgledao niti u iduća dva, iako je i u njima došao do pobjeda. Prava slika njegove forme je prošlogodišnji meč protiv Mikeya Garcie, u kojem je bio apsolutno izdominiran, a pobjedama se nije uspio vratiti niti idućim nastupom. Bilo je to u travnju, kada je remizirao s Jesse Vargasom.

Ovaj meč zapravo je velika šansa za povratak Bronera u žižu zbivanja, odnosno u vrh boksa, gdje su ga mnogi vidjeli kao nekoga tko će godinama vladati, nakon što je WBO titulu super perolake kategorije osvojio sa samo 22 godine starosti. Za savladati Mannya, koliko god on bio u godinama, trebati će mu nastup u rangu onih kada je dolazio do svojih titula.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI