Dogovoren jedan od trenutno najvećih mogućih boks duela, Spencea i Garciu od meča dijele tek detalji

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 07.11.2018 18:03h Autor:

Errol Spence Jr. i Mikey Garcia

Samo detalji su preostali do dogovaranja jednog od trenutno najvećih mogućih boksačkih duela. U pitanju su dva neporažena šampiona, Errol Spence Jr. i Mikey Garcia, koji bi se trebali susresti 16. ožujka iduće godine.

Tim putem će 28-godišnji Spence (24-0, 21 KO) treći put braniti IBF pojas velter kategorije, koji je prošle godine osvojio nokautiravši Kella Brooka. Obje obrane također je ostvario prekidom uz vrlo atraktivan nastup, što ga je učinilo jednim od najuzbudljivijih svjetskih boksača u ovom trenutku. Ovaj još uvijek vrlo mladi boksač nadao se meču za ujedinjenje pojasa protiv nekog od preostalih prvaka u velteru, prije svega Mannya Pacquiaoa, no IBF je bio zainteresiran za ovaj pravi superfight.

Zanimljivo je kako je izbor IBF-a pao na Mikeya Garciu (39-0, 30 KO), budući da je isti ove godine osvojio već dva njihova pojasa, ali se oba odrekao da bi napao pojas u višoj kategoriji. U pitanju su pojasevi u lakoj i poluvelter kategoriji, no čini se kako IBF-u odgovara takav sistem, čime Garcia ostaje “njihov” boksač, dok oni odmah nakon toga dobivaju nove prvake. Razlog za ovakve poteze Garcije je taj što je njegov glavni cilj postati prvak u minimalno šest različitih kategorija. Do sada je to postigao u četiri kategorije, perolakoj, polulakoj, lakoj i poluvelteru te bi mu velter bio peta različita težinska skupina u kojoj bi došao do svjetskog naslova. Osim toga, pobjedom protiv Spencea došao bi do profesionalnog omjera od 40 pobjeda i bez poraza.

Meč bi se trebao održati na spektakularnom AT&T stadionu u Dallasu, na kojem inače nastupa ponos grada, NFL momčad Dallas Cowboys. Zanimljivo, Spenceu će to biti drugi nastup za redom u Texasu, a Garciji drugi od posljednja tri. Još zanimljive je kako niti jedan od njih ne dolazi niti približno iz tih krajeva, nego će ovo biti pravi duel istočne i zapadne strane SAD-a. Spence dolazi iz New Yorka, dok je Garcia iz Kalifornije.

Do potvrde meča preostale su još tek neke sitnice i nakon toga bi sve trebalo biti službeno.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI