Dmitry Bivol bez problema savladao Pascala i obranio WBA naslov prvaka poluteške kategorije

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 25.11.2018 10:15h Autor:

Dmitry Bivol

Dmitry Bivol i dalje je vlasnik WBA pojasa poluteške kategorije profesionalnog boksa, nakon što je bez većih poteškoća odolio napadima Jeana Pascala. Ovog iskusnog veterana Bivol je savladao čistom jednoglasnom sudačkom odlukom.

27-godišnji Kirgistanac u povijest odlazi kao pobjednik posljednjeg meča održanog u sklopu “HBO Boxing” programa. “Slatka umjetnost” nakon dugog razdoblja napušta ovu televizijsku mrežu. WBA titulu obranio je četvrti put otkako je njen punopravni vlasnik te ukupno šesti put ako računamo i vrijeme dok je bio privremeni prvak.

Bivol (15-0, 11 KO) je ovog puta boksao jako pametno i nije dozvolio da se niti jednom tijekom meča dovede u probleme. 36-godišnji izazivač s Haitija, Jean Pascal (33-6-1, 20 KO) u svom je vjerojatno posljednjem napadu na elitnu titulu dao apsolutno sve od sebe, no nije mogao parirati mlađem i kvalitetnijem protivniku. Njegovo najbolje vrijeme davno je iza njega i može samo sa sjećanjem gledati na 2009. godinu kada je postao WBA, IBO i The Ring prvak svijeta te kada je sudjelovao u dva fantastična meča protiv Bernarda Hopkinsa, gdje je u drugom ostao bez spomenutih titula. Od tada pokušava uhvatiti povratak na tron, no bez uspjeha. Dva puta zaustavljen je od Sergeya Kovaleva i jednom od Eleidera Alvareza te sada i od Bivola.

Kroz apsolutno sve runde je Bivol bio brži, agresivniji, precizniji i konkretniji, što na kraju dokazuju i sudačke kartice. 117-111, 119-109 i 119-109 poprilično je uvjerljiva pobjeda, gdje su dva suca Pascali dali samo po jednu rundu, no teško je zaključiti koju.  Prema statistici je Pascal u ovih 36 minuta pogodio samo 60 udaraca. Nije da on nije pokušavao, no gotovo ništa mu nije polazilo za rukom. Bivolov boks bio je tehnički sjajan, a kretanje još bolje od toga. Prednjim direktom kontrolirao je Pascalovo kretanje te je imao fantastičan osjećaj za “tajming” udarca kada bi mu ovaj prišao bliže. Dojam je da je Bivol ovo mogao završiti da je odlučio otvorenije krenuti, no on jednostavno nije htio ništa riskirati i pametno je meč priveo kraju.

Vrlo je zanimljivo pogledati na situaciju u poluteškoj kategoriji svjetskog boksa. WBA titula je kod Bivola, WBC drži Adonis Stevenson te ju idućeg vikenda brani protiv privremenog prvaka Oleksandra Gvozdyka, IBF je kod Artura Beterbieva, a WBO kod Eleidera Alvareza. Protiv koga god bude Bivol boksao iduće, biti će spektakl pa čak i ako ne bude za ujedinjenje titule nego ako bude branio ovu svoju. I tu je kandidata popriličan broj, u prvom redu Sergey Kovalev, koji želi ponovno na vrh te Badou Jack.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI