Direktor tijela koje je dopustilo meč McGregor vs. Mayweather: Nismo to učinili zbog novca!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 22.08.2017 09:54h Autor:

8a6cc9e2b6a3e5ecf7ef0496ba9c7a4e

Bob Bennett je izvršni direktor Atletske Komisije Nevade, regulatornog tijela koje je zaduženo za nadgledanje borilačkih evenata i mečeva na području ove američke savezne države.

Upravo je on osoba koja je odlučila da je meč između Conora McGregora i Floyda Mayweathera, prema boksačkim pravilima, nešto što je u redu. Unatoč tome što je Mayweather jedan od najboljih boksača u povijesti, a McGregor do sada u boksačkoj karijeri ima sve nule. Nula iskustva, nula nastupa, nula pobjeda. Gostujući u emisiji “The MMA Hour”, Bennett je otkrio što ga je to nagnalo da odluče dopustiti ovakav meč u Las Vegasu te je demantirao ono u što većina vjeruje – da je odluci kumovao novac!

“Pogledao sam dosadašnje rezultate oba borca. Imam standardnu proceduru kada govorimo o financijama i o tome uopće ne želim čuti. Novac nikada ne utječe na odluke koje donosim kao izvršni direktor”, oštar je odmah na početku bio Bennett.

Zatim je stiglo objašnjenje…

“Conor je mlađi, jači, duži i jače udara. Kao što znate, u UFC-u se borio u perolakoj, lakoj i velter kategoriji. Ima 21-3 score u MMA-ju, od čega je čak 17 pobjeda stiglo nokautom. Primarno je udarač, nokauter. Mlad je, agresivan ratnik koji vjeruje da će pobijediti. Taj njegov stav ga čini jako opasnim”, smatra Bennett i objašnjava da je to razlog zbog kojeg je dopustio ovaj meč.

Na pitanje novinara jesu li mu se obratili drugi članovi Komisije koji su kasnije u medijima izjavljivali da se prema njima ne radi o meču koji je trebao dobiti dozvolu, Bennett odgovara:

“Neki su se obratili i rekli da je ne bi licencirali, ali to nije bio moj izbor. Radi se o meču koji je sasvim u redu. Ja sam izvršni direktor koji je poznat kao vrlo konzervativan kada se govori o odobravanju mečeva, neovisno o tome radi li se o MMA-ju ili o boksu. Imam način na koji radim, ali sam ovaj put morao malo odstupiti od njega. Jer je ovo nešto bez presedana. Ovo je povijest. Obojica boraca su fenomenalni sportaši. Proučio sam Conora, a svi već znaju tko je Floyd. S 49-0 je i vjerojatno najbolji defanzivni boksač u povijesti. On je budući član Kuće slavnih. Conor je mladi nadolazeći ratnik.”

Bennett smatra da bi i ostale Komisije nekih drugih država bile i više nego sretne da mogu ugostiti ovaj meč…

“Da je ovaj meč došao na dnevni red neke druge komisije, vjerujte mi da bi bili sretni da ga mogu regulirati. Da su napravili domaću zadaću, odobrili bi ga”, tvrdi i još jednom odbacuje da je novac imao bilo kakav utjecaj.

“Kada govorimo o financijama, odmah srežem tu temu u startu. Jer to nema nikakve veze s tim hoću li odobriti neki meč ili ne”, zaključuje.”

Glavnom čovjeku Atletske Komisije Nevade je ipak teško povjerovati znajući kolika će se suma novca sliti u njihovu blagajnu samo od reguliranja ovog meča. Ne smije se smesti s uma niti direktan pozitivan financijski učinak koji meč ima na grad Las Vegas i njegovu ekonomiju. Sve su to faktori koje je sigurno uzeo u obzir kada je “dubinski proučavao kvalitete Conora McgGregora kao boksača”…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI