Deontay Wilder: Prvo hoću Furya, a onda Klička

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 18.01.2015 17:24h Autor:

Deontay Wilder

Nakon što je osvojio jedini elitni svjetski pojas koji ne drži Vladimir Kličko, Deontay Wilder bio je upitan o borbi s velikim Ukrajincem. No, on ima druge planove. Prvo bi volio riješiti Tysona Furya, a tek se onda sučeliti s Vladimirom.

Nakon što je osvojio svjetski naslov i konačno potvrdio da je uistinu toliko dobar koliko je njegov skor govorio, Deontay Wilder gleda prema naprijed i prema novim borbama koje bi mu mogle slijediti. Upravo njega smatraju najvećim izazovom za Vladimira Klička, odnosno boksačem novog kova, koji će vladati i godinama kad se Ukrajinac povuče.

No, WBC prvak za početak ima malo drugačije planove: "Volio bih se boriti s Tysonom Furyem. Posljednjih je dana rekao jako puno sranja o meni, pa bih se volio boriti s njim. Bilo bi lijepo braniti titulu protiv njega, a onda krajem godine, odraditi meč s Vladimirom za ujedinjenje titula."

Iako mu se Fury privatno ne sviđa, o Britancu ima pozitivno mišljenje sa sportske strane. "Mislim kako bi to bila sjajna borba, a da mene čeka isto tako sjajna godina. Fury je do sada odradio jako dobre stvari, a i vrlo je uzbudljiv. Mislim kako on nosi britansku scenu, kao što ja nosim američku i iz tog razloga bi to bio sjajan meč", rekao je.

Pred Deontayem je sigurno sjajna godina i moglo bi se očekivati da odradi još dva meča u njoj. No, teško je očekivati da bi raspored mogao biti ovakav kakav on želi. Tyson Fury je službeno izborio mjesto izazivača Vladimira Klička te se pretpostavlja da će se prije održati taj meč, nego između njega i novog WBC prvaka, budući da se Fury ne nalazi na WBC listi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI