Deontay Wilder: Nije me briga što je Joshua teži od mene, pogledajte kako sam razbio tipa od 115 kg

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 10.11.2017 19:13h Autor:

Wilder vs. Stiverne

Deontay Wilder nastavlja svoju medijsku bitku za dolazak do meča protiv Anthonya Joshue, a sada je odgovorio medijima koji smatraju kako se ne bi mogao nositi s veličinom britanskog boksača, na što je Wilder svakako imao odgovor.

Wilder inače, unatoč dva metra visine, spada među lakše teškaše te najčešće nastupa s težinom od otprilike sto kilograma, koliko je imao u svom posljednjem meču protiv Bermanea Stivernea. To mu donosi dodatnu prednost u brzini i on do sada nije imao problema s time što je većinom lakši boksač od svojih protivnika. Uostalom, i Muhammad Ali je bio lakši u gotovo svim svojim najvećim mečevima. No, mnogi smatraju kako bi u meču protiv Anthonya Joshue tu mogao imati problema, odnosno da bi Britanac, koji je za svoj posljednji meč težio 115 kilograma, mogao imati preveliku prednost.

“Pogledajte moj nastup protiv Stivernea, koji je imao 115 kilograma. Koliko je Joshua imao u svom posljednjem meču? Isto toliko! Jeste li vidjeli kako je lako tip od 115 kilograma pao na pod”, rekao je Wilder, dodavši: “Dajte da vam pokažem tko je najbolji teškaš na svijetu, nema više isprika, mjesto održavanja je meni najmanji problem. Najdulje vladam, najsnažnija udaram, ja sam najopasniji boksač na svijetu, agilan sam, mobilan sam i radim veliku štetu te imam srce lava. Ja sam kralj, a ako mislite da nisam, pokažite mi tko je.”

Osim potencijalog meča protiv Joshue, spominje se duel s preostalim nositeljem elitnog teškaškog pojasa, Josephom Parkerom, koji je dio Top Rank Boxing promocijske kuće, kojom upravlja Bob Arum. Ipak, Wilder o njemu ne razmišlja, on želi duel koji zapravo i svijet želi vidjeti, duel s pulenom jednog drugog menadžera, Eddiea Hearna.

“Imamo ih u kutu i sada ih trebamo izvući i izboriti meč. Eddie se zapravo boji tog meča, on bi da se borim protiv Dilliana Whytea, a ne protiv Joshue. Nemam problema s mečem protiv sealjaka kao što je Whyte, no ipak želim Joshuu s druge strane mosta, nakon što ga prijeđem. Ne želim čuti niti o Josephu Parkeru jer svi sada žele vidjeti meč Wildera i Joshue, zašto da čekamo? Nikada ne znamo što se može dogoditi bilo kome od nas i ljudi bi mogli ostati bez jedne od najvećih borbi na svijetu. No, sve što sam do sada rekao sam dobivao odgovor od Eddiea Hearna, a ne od Joshue. Joshui još jednom poručujem, ja sam spreman!”, dodao je “Bronze Bomber”.

Wilder je protiv Stivernea izgledao više nego opako, a kako je izgledao brutalni nokaut, još jednom možete pogledati ispod teksta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI