Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Debakl Oscara De La Hoye: Borba Liddella i Ortiza doživjela katastrofalnu prodaju prijenosa | Fight Site

Debakl Oscara De La Hoye: Borba Liddella i Ortiza doživjela katastrofalnu prodaju prijenosa

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 01.12.2018 10:43h Autor:

Oscar De La Hoya

Katastrofalni rezultati za Oscara De La Hoyu, Chucka Liddella i Tita Ortiza dolaze po pitanju prodaje prijenosa prvog eventa “Golden Boy MMA” promocije, održanog prošlog vikenda.

Iako su najave prije eventa bile takve da bi prodaja prijenosa mogla biti oko 200.000 “primjeraka”, ta brojka nije niti blizu dostignuta. Što je zanimljivo, sam Chuck Liddell je za spomenuti broj rekao da ga smatra malim  te nečim što ga neće zadovoljiti i da vjeruje kako će krajnji rezultat biti veći. On se tek prevario i teško je pretpostaviti kako su se glavna tri aktera, a tu se misli na Liddella, Tita Ortiza i Oscaru De La Hoyu, osjećali kada su saznali koliko su uspješni bili. Zapravo, uspjeh nikako nije riječ koja bi trebala naći relevantno mjesto u prethodnoj rečenici.

Prve informacije otkrivaju kako je prijenos kupljen 30.000 puta, što je brojka koju se odmah može nazvati katastrofalnom.

To je čak optimističnija verzija, budući da Yahoo sports donosi informaciju o 25.000. Brojka je zapravo toliko mala da ju možda i nema smisla s ičim uspoređivati. Na ljestvici svih MMA prijenosa odrađenih u Americi, koju vodi portal Tapology, ovaj neslužbeni podatak zauzeo je posljednje mjesto. S njega je “svrgnuo” Pride 32 event, kojim je japanska promocija 2006. godine napala američko tržište, ali je doživjela debakl. Prema istoj ljestvici, do sada je u SAD-u ukupno 197 evenata ponuđeno kao PPV te se svi nalaze na tom popisu.

Kada usporedimo s UFC-om, njihov najslabije prodani event je UFC 42 iz 2003. godine, koji je postigao prodaju od 35.000, dok je najslabiji UFC PPV event u posljednjih deset godina bio ovogodišnji UFC 224, s borbom Amande Nunes i Raquel Pennington. Prodaja tog programa iznosila je 85.000. Oba Bellatorova dosadašnja PPV programa također su se vrtila oko 100.000, tako da je sve ovo samo još jedan dokaz koliki je debakl doživio Oscar De La Hoya. To je jednostavno tako kada se s previše neutemeljenog samopouzdanja upustiš u nešto što nije tvoje područje.

Mislimo kako će Oscar De La Hoya vjerojatno odustati od svoje najave kako je ovaj event tek prvi MMA program koji će njegova promotorska kuća, Golden Boy, organizirati. No, tko zna, možda se zainati i odluči dokazati kako ipak može napraviti uspjeh na polju slobodne borbe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI