De La Hoya nije impresioniran Golovkinom: “Pobijedi nekog ozbiljnog i onda ćemo razgovarati”

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 09.06.2019 13:47h Autor:

Canelo, De La Hoya i Golovkin

Oscar De La Hoya odlučio je čestitati Gennadyu Golovkinu na pobjedi protiv Stevea Rollsa, no odmah je dodao kako mu to nije bilo dovoljno da bi mogao računati na treću borbu protiv Canela Alvareza.

De La Hoya je čovjek bez kojeg u uvodu spomenuti meč neće biti moguće organizirati. On je taj koji mora dati zeleno svijetlo, nakon što se prije toga dogovori sa svojim štićenikom, Canelom Alvarezom. Golovkin je jutros odradio prvi meč nakon poraza od Canela i odmah nakon završetka je zatražio novi susret s Meksikancem. Čini se kako De La Hoya ipak još uvijek ne podržava takvu opciju.

“Sjajno. Povratnička pobjeda. Sad se bori protiv pravog borca, osvoji pojas i onda ću razmisliti o trećoj borbi”, napisao je De La Hoya na Twitteru, dok je kroz hashtag ostavio značajnu poruku “Canelo je tvoj šef”.

Golovkin je prekidom u četvrtoj rundi savladao Stevea Rollsa, kojem je to bio prvi poraz u karijeri. Ipak, nije Kanađanin nikakvo poznato ime i iz tog razloga je De La Hoya pronašao način kako bocnuti Kazanstanca. Što se tiče pojaseva, Golovkin je rujanskim porazom od Canela ostao bez titula srednje kategorije prema WBA, WBC i The Ring magazinu. Što se tiče spomenute kategorije, Canelo sada drži sve elitne pojaseve osim onog po WBO, koji je kod Demetriousa Andradea.

Druga opcija Golovkinu za doći do pojasa je super srednja kategorija (do 76.2 kg), gdje je Canelo odradio meč u prosincu, kad je osvojio WBA super titulu. Preostali elitni pojasevi nalaze se kod Calluma Smitha, Anthonya Dirrela, Billy Joea Saundersa i Caleba Planta.

Fanovi svakako žele gledati treći meč Golovkina i Canela, nakon što su prva dva ponudila vrhunski boksački spektakl. No, De La Hoya je majstor pregovora i svakako će tražiti najbolju priliku, kako s promotorske, tako i s financijske strane.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI