De La Hoya: Ako se vratim, bit će to protiv Genadya Golovkina

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 09.06.2015 00:44h Autor:

Oscar De La Hoya i Genady Golovkin

Krenule su špekulacija o povratku Oscara De La Hoye u boksački ring, a svojevremeno najpopularniji i najplaćeniji svjetski boksač je rekao kako je povratak moguć jedino ako se bude borio protiv Genadya Golovkina, trenutno najdominantnijeg svjetskog boksača.

Profesionalni boks ponovno je na visokim granama, a sama ta situacija navodi jednog od najpopularnijih boksača svih vremena, a sad uspješnog promotora, Oscara De La Hoyu, da razmisli o povratku. Novinari su ga uhvatili na izlasku iz dvorane, nakon meča Cotta i Gealea te su ga pitali o povratku te spomenuli jedno ime, Shanea Mosleya.

"Ne, ne bih opet boksao protiv Mosleya, ne motivira me to što me pobijedio dva puta, ne bih volio da se to dogodi i treći", s osmjehom na licu je rekao Golden Boy, a nakon toga nastavio: "Ako se ikad i budem vraćao, onda će to biti mečem protiv GGG-a. Često razmišljam o tome i automatski postanem jako uzbuđen." De La Hoya se upravo s Golovkinom družio te fotografirao nekoliko sati ranije u dvorani.

43-godišnji bivši višestruki prvak ipak je idući dan malo smirio strasti rekavši: "Ma, nisam ništa potvrdio, no činjenica je da bih se borio samo s najboljima, ukoliko bih se vratio. Male borbe me ne zanimaju. Razmišljam o tome svaki dan i upravo me ime Genadya Golovkina najviše privlači."

De La Hoya je u profesionalnoj karijeri odradio 45 profesionalnih mečeva, upisavši 39 pobjeda i šest poraza. Upravo on je boksač koji je došao najbliže pobjedi protiv Floyda Mayweathera Jr., a mnogi i dan danas misle da je sudačka odluka bila nepoštena i da je trebao pobijediti u tom meču. Također, vlasnik je zlatne medalje s Olimpijskih Igara u Barceloni, a amaterski skor mu je neslužbeno 227-3.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI