Dawson ne želi dati Hopkinsu revanš!

K1 / Boks 17.10.2011 09:44h Autor:

Chad Dawson

Chad Dawson Bernardu Hopkinsu ne želi dati revanš niti ako to narede Atletska Komisija Kalifornije i nadležna tijela Svjetske boksačke federacije.

Informaciju je potvrdio Dawsonov promotor Gary Shaw objasnivši da njegovog pulena čekaju veće i bitnije stvari od još jednog dvoboja protiv očajnog i starog Hopkinsa. Dawson je spreman prepustiti WBO pojas samo kako se ne bi borio protiv Hopkinsa.

“Želimo revanš protiv Jeana Pascala. Već smo se u prošlosti znali odricati pojasa. Okrećemo se većim i važnijim stvarima i nismo zainteresirani za još jedan meč protiv Hopkinsa”, izjavio je Shaw.

Boksački analitičari su u ovom naumu podržali inače kontroverznog Shawa jer vjeruju da apsolutno nitko ne bi bio zainteresiran za gledanje još jednog dvoboja ovog dvojca. I u ove dvije runde bilo je sasvim vidljivo da je Dawson trenutačno prevelik zalogaj za 46-godišnjeg boksača. Teško bi bilo očekivati da bi novi njihov meč prodao zadovoljavajuću količinu PPV-a.

Ipak, ne bi bilo čudno da nadležna tijela presude u korist Hopkinsa pa da se ova boksačka legenda ponovno dokopa pojasa prvaka. Dawson bi se u tom slučaju okrenuo mečevima protiv Nathana Cleveryja koji je prvak u WBO promociji i Tavorisa Clouda, trenutačnog šampiona IBF-a.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI