Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
David Haye službeno objavio završetak boksačke karijere! (VIDEO) | Fight Site

David Haye službeno objavio završetak boksačke karijere! (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 12.06.2018 20:28h Autor:

David Haye i Joe Joyce

Jedan od najboljih britanskih boksača u posljednjih desetak godina i jedna od najvećih britanskih zvijezda, David Haye, službeno je završio boksačku karijeru priopćenjem koje je objavio na društvenim mrežama.

Haye je odmah na početku priopćenja otkrio kako je ova njegova odluka došla odmah nakon meča koji je 5. svibnja odradio protiv Tonya Bellewa, no da mu je trebalo nekoliko tjedana da pronađe prave riječi kojima će se obratiti fanovima i time do sada najvažniju fazu svog života ostaviti iza sebe i krenuti prema nekim novim životnim i poslovnim izazovima.

“Imao sam sjajno razdoblje u sportu, 27 godina, 16 kao profesionalac i 32 profesionalna meča. Jednostavno, došlo je vrijeme da bacim ručnik, okačim rukavice o klin te više nisam profesionalni boksač. Analizirao sam svoj život i svoje fizikalije te više nemam ono što je potrebno za nastupati na najvišem nivou. Boksački Bogovi su odlučili da više nemam onu brzinu i energiju koju sam imao otkada sam bio dijete. Ovo je savršeno vrijeme za izaći iz ove igre. Sretan sam, zdrav sam i financijski sam osigurao svoju obitelj, tako da je ovo bila jedna dobra avantura”, rekao je Haye na početku svog obraćanja.

Haye se nakon toga prisjetio nekih od svojih najvećih mečeva i postignuća, kao i onoga da je prvi Britanac koji je osvojio tri elitna pojasa u lakoteškoj kategoriji te pobjede nad Nikolajem Valuevim, kojom je uzeo teškašku titulu. Sada će se posvetiti boksačima kojima je menadžer, kao i boksačima koje zastupa kao promotor, prije svega Joeu Joyceu, srebrnom olimpijcu iz Rio De Janeira.

Na svojom službenoj stranici rekao je puno više o tome, a posebno je zanimljiv dio koji se tiče poraza od Tonya Bellewa, što će ujedno ostati njegov posljednji boksački meč u karijeri.

“Moj ego je takav da bih volio da sam se umirovio s pobjedom na kontu ili kao prvak, ali to nije išlo tako. Izgubio sam ono što sam nekada imao i nisam mogao doći do toga. Duboko u sebi znam da je ono što sam pružio u tom meču uistinu bilo najbolje što sam imao, najbolje što mi je ostalo. Jednostavno, u tom meču se pokazala istina o tome kakve su moje preostale sposobnosti u boksu svjetske klase”, iskreno je rekao, čime je automatski otkrio kako ga niti malo ne zanima mogućnost nastupa u nekim slabijim mečevima, gdje bi se borio za publiku. Haye je odlučio otići kada je shvatio da se više ne može mjeriti s najboljim i to je svakako potez za svaku pohvalu.

U borilačku mirovinu odlazi s 28 pobjeda i četiri poraza, gdje su osim dva puta Tonya Bellewa, bolji od njega bili tek Vladimir Kličko i Carl Thompson na samim počecima njegove karijere. Upravo se za Hayea govori kako je pružio najbolji otpor Kličku tijekom njegove dugogodišnje vladavine.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI