Danas Usyk dobiva protivnika! Briedis i Perez imaju okršaj u Rigi, Hrgović u uvodnom programu (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 30.09.2017 14:01h Autor:

Mike Perez i Mairis Briedis

World Boxing Super Series turnir lakoteške kategorije je došao do svog trećeg četvrtfinalnog meča, kojeg će danas u Rigi odraditi Mairis Briedis i Mike Perez, a pobjednik tog meča je idući protivnik Oleksandra Usyka.

Nakon što su Oleksand Usyk i Yunier Dorticos osigurali svoje mjesto u polufinalu World Boxing Super Series turnira lakoteške kategorije, vrijeme je kako saznamo i trećeg borca koji će nastaviti lov na sva četiri elitna boksačka pojasa. WBC svjetski prvak i drugi boksač svijeta lakoteške kategorije po većini relevantnih izvora, Mairis Briedis, pred svojom latvijskom će publikom pokušati savladati Mikea Pereza, koji se za ovaj turnir spustio iz teške kategorije.

Briedis (22-0, 18 KO) u ovoj meč dolazi nakon uvjerljive pobjede protiv Marka Hucka, kojom je osvojio tada upražnjenu WBC titulu, čime je dobio priliku biti nositelj u ovom turniru. Imao je pravo drugi birati protivnika, a nakon što je Usyk odabrao Hucka, Briedis se odlučio za Pereza, borca ispred kojeg bi trebao imati prednost u dužini ekstremiteta.

Perez (22-2-1, 14 KO) se za ovaj turnir spustio iz teške kategorije, no izjavio je kako nije imao nikakvih problema sa skidanjem kilograma. Njegovi jedini porazi u karijeri su protiv elitnih boksača Bryanta Jenningsa i Aleksandra Povetkina, a nada se kako bi mu promjena kategorije mogla donijeti titule. Poznavateljima boksa je Perez poznat i kako sudionik meča protiv Magomeda Abdusalamova, nakon kojeg je Rus završio u invalidskim kolicima.

Na uvodnom programu ovog eventa nastupa Filip Hrgović i to u svom profesionalnom boksačkom debiju. Njegov protivnik je Brazilac Raphael Zumbano Love.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI